Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Navijači: Anti-huliganska kampanja u Italiji

Italija je ponovo pogođena valom nasilja i ispadima huliganskih skupina. Zbog toga je talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni najavio veliku vladinu medijsku kampanju usmjerenu protiv nasilja na i oko nogometnih stadiona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već je prvo kolo talijanske Serie A donijelo nemile scene vezane za nogometne navijače. Utakmica Roma - Napoli jedna je od najopasnijih na svijetu što se pokazalo točnim. Navijači Napolija, njih gotovo 3 tisuće, praktički je otelo vlak na putu za Rim.

Napali su djelatnike željeznice i policiju, ali i ostale putnike, te tako divljajući došli do Rima. Vlak, kao i autobusi kojima su prebačeni do stadiona, bili su demolirani. Nakon prošlogodišnjih pogibija navijača Lazija i jednog policajca te svježih divljanja ove sezone, Italija je na nogama, a vlada je odlučila reagirati medijskom kampanjom. 

>> Huligani: Stadion Napolija bez najesktremnijih navijača

Po riječima talijanskog ministra unutarnjih poslova Maronija, kampanja će biti emitirana preko Rai-a te internetskih portala. Poruke će sadržavati slogane protiv nasilja u nogometu, a iste će nositi igrači Serie A i Serie B prilikom istrčavanja na stadion.

Predsjednik lige Antonio Matarrese čak je najavio i mogućnost građenja posebnih čelija na stadionima kako bi problematični navijači što prije bili pritvoreni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider