Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Golema engleska zastava na Jelačićevom trgu

Zagrebačka policija od sinoć je zbog remećenja javnoga reda i mira privela 14 navijača, od kojih 13 domaćih, a do sada su zabilježene dvije veće tučnjave hrvatskih i engleskih navijača te napad na engleskog navijača na Trnju. No, na dan utakmice izgreda još nema.

Šef osiguranja nogometne utakmice Hrvatska - Engleska i zamjenik načelnika zagrebačke Policijske uprave Mihael Varga izjavio je da danas do popodne nije bilo izgreda i sukoba među navijačima.

"Svi su veseli, pjevaju i piju", kazao je Varga.

I dok engleskoj nogometnoj reprezentaciji i ne ide baš u posljednje vrijeme, ono u čemu su Englezi uvijek u vrhu je ispijanju piva.

''Piju trostruko više nego naši, pivo naravno, dok naši više preferiraju kavu," tvrdi konobar Pero Jazvić.

Samo u jednom zagrebačkom kafiću naručeno je 1000 litara točenog piva da napoji žedna engleska grla. Pobijedili večeras ili ne, od tradicije se ne odustaje...

"Očekujem mnogo zabave, mnogo piva i nešto malo nogometa," najavio je jedan engleski navijač.

"Ako ovo izgubimo bit će jako teško se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, zato ne smijemo izgubiti, nadam se da nećemo izgubiti," nada se drugi.

Nažalost, sinoć je bilo nereda.

Skupina domaćih navijača napala je 21-godišnjeg Engleza oko 20,45 sati i lakše ga ozlijedila, a on je odbio liječničku pomoć.

Gotovo istodobno u 21 sat izbila je masovna tučnjava domaćih i gostujućih navijača u Šenoinoj ulici te navijački obračun na raskrižju Strossmayerova trga i Ulice Matice hrvatske. U prvom slučaju policija je uhitila četiri osobe, a u drugom jednog domaćeg navijača kod kojega je pronađena baklja.

Ostali sudionici izgreda razbježali su se po dolasku policije.

Policija je sinoć privela i dvojicu navijača koji su bili naoružani teleskopskim palicama.

Atmosfera prije večerašnje utakmice 'vatrenih' s Gordim Albionima sve je uzavrelija. U sam centar grada pristiže sve više navijača, a Englezi su razvili golemu zastavu, dugačku 12,5 i široku 8 metara.

I naši su navijači stigli iz svih krajeva Hrvatske, ali mnogi su potegnuli čak iz dijaspore.

Jedan je navijač priveden zbog napada na policajca.

Na večerašnjoj utakmici na stadionu u Maksimiru organizatori i policajci očekuju oko 2700 engleskih navijača, a do jutros ih je u zagrebačke hotele pristiglo oko 830.

>> Engleski navijači: Došli smo gledati kako gubimo

>> Bilić se 'divi' maksimirskom stadionu, Capello ne obećava dobar rezultat

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider