Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bošnjaci u Mostaru slavili pobjedu Turske

Pobjeda Turske nad Hrvatskom na europskom nogometnom prvenstvu izazvala je erupciju oduševljenja u istočnom dijelu Mostara gdje su se navijači opredijelili za Tursku slaveći pobjedu te reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pri tome su objavljene i fotografije slavlja bošnjačkih navijača koji su bili obučeni u dresove turske reprezentacije a veliki broj automobila, od kojih su pojedini imali i zastave Turske i BiH, prošli su istočnim dijelom grada.

Značajan broj simpatizera Turske reprezentacije okupio se na raskrižju Šantićeve ulice i Cernice koja je tek pedesetak metara udaljena od prometnice Bulevar koja je tijekom rata bila crta razdvajanja hrvatskih i bošnjačkih postrojbi u Mostaru. 

Jedan bosanski  internetski portal objavljuje i kako je došlo do sukoba navijača Hrvatske i policije u zapadnom dijelu grada te da ima ozlijeđenih. U Hitnoj službi rekli su međutim da nitko tijekom petka nije zatražio liječničku pomoć.

U Operativnom dežurstvu MUP-a HNŽ-a tvrde da nije bilo većih izgreda.

Policija je u Mostaru i Stocu rapoređena na više lokacija kako bi spriječila kontakt hrvatskih i bošnjačkih huligana. 

Turci slave na ulicama Istambula i njemačkih gradova

Turski navijači zaposjeli su u petak navečer ulice Istambula slaveći paljenjem vatrometa i pjesmom dramatičnu pobjedu Turske nad Hrvatskom na europskom nogometnom prvenstvu.


Turska pobjeda nad Hrvatskom nakon izvođenja jedanaesteraca potaknula je slavlje Turaka kod kuće, kao i turske zajednice u Njemačkoj, koja je njihov protivnik u polufinalu prvenstva.

"Znali smo da ćemo pobjediti. To nije iznenađenje. Turke se ne može poraziti, jer i kada dobijemo gol mi se vratimo ", kazao je Ahmet Turk, student u Istambulu, mašući velikom zastavom središtem grada.

Vatromet se također mogao vidjeti nad Berlinom te ostalim njemačkim gradovima, gdje se tisuće Turaka slilo na ulice sponatano slaveći. U Njemačkoj živi više od dva milijuna ljudi turskog podrijetla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider