Automoto
SPORTOVI
Automoto

Raikkonen odlazi iz formule 1 da bi vozio utrke relija!?

Aktualni svjetski prvak Kimi Raikkonen najavio je kako bi nakon odlaska iz formule 1 volio voziti reli utrke. Prema nekim nagađanjima, taj prelazak mogao bi se vrlo brzo dogoditi: ako ne na kraju ove, onda na kraju sljedeće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Raikkonenova budućnost u formuli 1 bila je tema mnogih nagađanja u zadnje vrijeme, a pojavili su se i oni koji tvrde kako će Kimi napustiti oktanski cirkus već na kraju ove godine.

Ipak, Finac je demantirao takve najave. On ima ugovor s Ferrarijem još za sezonu 2009. i namjerava ga odraditi do kraja. Što će biti nakon sljedeće godine, teško je reći.

''Imam vremena za odlučiti,'' izjavio je Raikkonen za magazin Auto, Moto und Sport na pitanje o njegovoj budućnosti nakon 2009. godine.

''Zašto se žuriti? Imam ugovor za 2009. godinu i namjeravam ga odraditi, bez obzira na sve spekulacije. Ja se uvijek držim dogovora.''

No, Raikkonen je priznao kako razmišlja o odlasku iz formule i započinjanju karijere reli vozača.

''Kad napustim formulu 1, namjeravam voziti u drugim serijama. Neće mi biti dosadno,'' priznao je Kimi i dodao: ''U budućnosti želim voziti reli. To mi je zanimljivo: asfalt, šljunak i led.''

28-godišnji Finac ipak ne smatra kako je dovoljno dobar za nastup među najboljim reli vozačima, u WRC-u, i borbu protiv nepobjedivog Sebastiana Loeba.

''Nikad se nisam ozbiljno bavio relijem. Na asfaltu bih se vjerojatno dobro snašao, ali na šljunku nemam iskustva. Vožnja sa suvozačem bi mi također bila teška, jer nisam na to navikao.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider