Automoto
SPORTOVI
Automoto

Mosley: 'Sado-mazo me uzbuđuje, ali nacizam nimalo'

Predsjednik FIA-e Max Mosley na sudu je priznao svoju nastranu ljubav prema bičevanju, no optužbe da ga pali nacizam oštro je odbacio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su objavili slike sado-mazo naci orgija, u kojima su sudjelovali Max Mosley i nekoliko prostitutki, novine News of the World našle su se na sudu, jer ih je predsjednik automobilističke organizacije tužio zbog narušavanja privatnosti.

68-godišnji Mosley svjedočio je jučer na sudu i priznao da ga sado-mazo pali još od mladih dana, no ustvrdio je i da ne može zamisliti nešto neerotičnije od nacizma. Također tvrdi da njegova žena Jean ništa nije znala o svemu tome.

Mosley je priznao sudjelovanje u orgijama, u kojima je glumio čuvara u zatvoru, bičujući neposlušne zatvorenice. Na sudu je pušten ''filmić'' s orgijama, u kojem se jasno čuje da je jedna od prostitutki izjavila: ''Mi smo plave arijevske rase.''

Na pitanje je li bio svjestan da sudjeluje u Nazi orgijama, Mosley je odgovorio negativno. ''Nije mi palo na pamet da bi netko mogao išta nacistički vidjeti u tome,'' izjavio je nestašni otac dvoje djece.

Mosley tvrdi da je tema orgija bila njemačka samo zato što je jedna od prostitutki tečno govorila njemačkim jezikom. ''To je bio jedini razlog. Imali smo njemačke orgije nakon razgovora na njemačkom. Da je bila Ruskinja, scenario bi bio ruski.''

Što se tiče veze između njegovog oca Oswalda i fašističke ideologije, Mosley je priznao: ''Nikad nisam doživljavao svoje roditelje kao naciste, iako očito postoji poveznica.'' Tvrdi da prostitutke vjerojatno nisu imale pojma tko je njegov otac, a niti njegova žena nije znala za poveznicu između fašizma i Oswalda Mosleya.

Mosley je rekao kako ne može zamisliti veće poniženje za svoje sinove od gledanja tih inkriminirajućih slika u ožujku.

Što se njegove strasti prema sado-mazu tiče, kazao je kako voli ''visoki stupanj nasilja'', ali tvrdi da su ta druženja uvijek bila sigurna i nikad nisu išla predaleko. 

Na kritiku zbog bičevanja prostitutki, Mosley je smireno odgovorio: ''U našem svijetu to je uzbudljivo – napaljuje ih.''

>> Šef FIA-e u sado-mazo seksu

>> Ispovijest prostitutke: Prava istina o naci orgijama s čelnikom Formule 1

>> Supruga agenta MI5 jedna od prostitutki iz Mosleyovih naci orgija

Mosley je priznao kako je mnogo puta sudjelovao u takvim orgijama, za koje je plaćao 500 funti po prostituki. No, on to ne smatra ni ilegalnim ni nemoralnim.

Predsjednik formule od News of the Worlda traži orgomnu novčanu naknadu zbog narušavanja privatnosti, no odvjetnici novina smatraju da je postojao javni interes za objavu ove priče.

''Sado-mazo okrutnost je u suprotnosti s vrijednostima današnje civilizacije i kompromitira one koji su uključeni,'' argument je odvjetnika Warbya.

Suđenje se nastavlja idućih tjedana...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider