Automoto
SPORTOVI
Automoto

Donington umjesto Silverstonea od 2010. godine

Nakon opširnih razgovora među čelnicima FIA-e, potvrđena je odluka da će se Velika nagrada Britanije od 2010. godine voziti na Donington parku. Time je završena era Silverstonea, koji je ispao iz budućeg kalendara formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Nema više neizvjesnosti. Potpisan je ugovor s Doningtonom i budućnost britanskog Grand Prixa sada je sigurna,'' potvrdio je šef Formule 1 Bernie Ecclestone.

''Svi smo oduševljeni što je Bernie (Ecclestone) ipak uspio osigurati da Velika nagrada Britanije zadrži svoje mjesto u kalendaru,'' izjavio je predsjednik FIA-e Max Mosley i zadovoljno dodao: ''Vjerujemo da će program razvoja Doningtona postići visoke standarde i da će britanski navijači dobiti utrku kakvu zaslužuju.''

Posljednji se put utrka formule 1 vozila u Doningtonu davne 1993. godine, kada je Ayerton Senna po kiši ostvario jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri. Nakon što su dobili novi ugovor na 10 godina, vlasnici staze spremaju se uložiti 100 milijuna funti koje bi trebale osigurati prvorazrednu stazu za 2010. godinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider