Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Prva afera: FIFA istražuje prazna sjedala na tribinama

Svjetska nogometna federacija (FIFA) započela je istragu o razlozima zbog kojih je na otvarajućoj utakmici Svjetskog prvenstva između domaćina Južnoafričke Republike i Meksika (1-1), odigranoj na Soccer Cityju u Johannesburgu, jedan sektor na tribinama zjapio prazan…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Jedan blok na tribinama je izgledao prazan. Naša komisija za ulaznice započela je istragu zbog čega se to dogodilo', kaže glasnogovornik FIFA-e Nicolas Maingot.

Kasnije su prazna mjesta (njih oko 200) na dotičnom sektoru popunili volonteri turnira. Svejedno je zabilježena posjeta od 84.490 gledatelja, rekordna na jednoj utakmici pod organizacijom FIFA-e u Africi.

Na subotnjoj utakmici u kojoj je Južna Koreja pobijdila Grčku s 2-0 na stadionu Nelson Mandela Bay u Port Elizabethu, samo su dvije trećine stadiona s kapacitetom od 46.000 gledatelja bile popunjene. Točnije rečeno, na utakmici je, prema službenoj informaciji, bilo 31.513 gledatelja.

I tu postoji nelogičnost, budući da je FIFA u subotu ujutro registrirala još samo 3.000 ulaznica za prodaju. No, očito je da se mnogi vlasnici ulaznica za taj dvoboj – jednostavno nisu pojavili na utakmici!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider