Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"rezultat kvalitetnog rada"

Bivši izbornik Srbije koji je pobijedio Hrvatsku na Euru 2012. godine: "Kauboji su svijet za sebe"

Veselin Vuković bio je izbornik Srbije 2012. godine kada je u polufinalu Europskog prvenstva u Beogradu pobijedio Kauboje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši izbornik rukometne reprezentacije Srbije, s kojom je 2012. godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu, Veselin Vuković pohvalio je Kauboje za ostvareno u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Za razliku od svih drugih reprezentacija iz bivše Jugoslavije, ili kako to strani mediji vole naglašavati, s Balkana, Hrvatska je jedina pokazala da se može nositi s najvišom rukometnom razinom.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Hrvatska je definitivno drugi svijet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspjeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat kvalitetnog rada, gdje svaka osoba odgovara za ono što je napravila ili nije napravila."

Vuković je svoju igračku karijeru započeo u Metaloplastici, s kojom je osvojio pet naslova Jugoslavije, četiri kupa Jugoslavije i dva naslova europskog prvaka.

gol expired Kako do Olimpijskih igara? Ako Norveška osvoji Euro, kvalifikacijski turnir igrat će se u - Hrvatskoj! divider

Iz Metaloplastike je otišao u Atletico Madrid, s kojim je osvojio Kup kralja i jedan naslov prvaka Španjolske. Nakon Atletica otišao je u Barcelonu te s njom također osvojio Kup kralja.

S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Olimpijskim igrama 1984. godine te zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine.

Kao trener vodio je Metaloplastiku te je radio kao trener juniorske reprezentacije Jugoslavije. Osim toga bio je i spomenuti izbornik reprezentacije Srbije, s kojom je osvojio srebro na Europskom prvenstvu 2012. godine.

gol expired Katastrofalne vijesti iz Beča uoči Španjolske: "Luka Cindrić neće biti spreman za Španjolsku" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider