Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
"rezultat kvalitetnog rada"

Bivši izbornik Srbije koji je pobijedio Hrvatsku na Euru 2012. godine: "Kauboji su svijet za sebe"

Veselin Vuković bio je izbornik Srbije 2012. godine kada je u polufinalu Europskog prvenstva u Beogradu pobijedio Kauboje.

Veselin Vuković (Foto: Jens Wolf/DPA/PIXSELL/Pixsell)

Bivši izbornik rukometne reprezentacije Srbije, s kojom je 2012. godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu, Veselin Vuković pohvalio je Kauboje za ostvareno u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Za razliku od svih drugih reprezentacija iz bivše Jugoslavije, ili kako to strani mediji vole naglašavati, s Balkana, Hrvatska je jedina pokazala da se može nositi s najvišom rukometnom razinom.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu

"Hrvatska je definitivno drugi svijet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspjeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat kvalitetnog rada, gdje svaka osoba odgovara za ono što je napravila ili nije napravila."

Vuković je svoju igračku karijeru započeo u Metaloplastici, s kojom je osvojio pet naslova Jugoslavije, četiri kupa Jugoslavije i dva naslova europskog prvaka.

Slavlje Kauboja i navijača Kako do Olimpijskih igara? Ako Norveška osvoji Euro, kvalifikacijski turnir igrat će se u - Hrvatskoj!

Iz Metaloplastike je otišao u Atletico Madrid, s kojim je osvojio Kup kralja i jedan naslov prvaka Španjolske. Nakon Atletica otišao je u Barcelonu te s njom također osvojio Kup kralja.

S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Olimpijskim igrama 1984. godine te zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine.

Kao trener vodio je Metaloplastiku te je radio kao trener juniorske reprezentacije Jugoslavije. Osim toga bio je i spomenuti izbornik reprezentacije Srbije, s kojom je osvojio srebro na Europskom prvenstvu 2012. godine.

Luka Cindrić Katastrofalne vijesti iz Beča uoči Španjolske: "Luka Cindrić neće biti spreman za Španjolsku"

Nastavi čitati

Nastavi čitati