Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
što biste vi napravili?

Što sad protiv Srbije? Stručni analitičar Dnevnika Nove TV ima jasan stav

Ivica Obrvan analizirao je pobjedu Hrvatske protiv Bjelorusije.

Nakon što je u Grazu Hrvatska stigla do još jedne uvjerljive pobjede, stručni analitičar Dnevnika Nove TV, Ivica Obrvan osvrnuo se na ono što smo gledali protiv Bjelorusije, ali i ono što nas čeka na rukometnom Euru.

''Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu. Analizirat ju možemo do 45. minute kada se stvorila velika i zaslužena razlika. Tada su ušli dečki s klupe koji su dobili svoju minutažu. Od samog početka smo odličnom obranom, replikom iz drugog dijela utakmice protiv Crne Gore, stvorili razliku. Imali smo jednu manju krizu koja se stvorila zbog problema u napadu, no brzo smo se vratili i na kraju imali čak i deset razlike. Bila je to jedna sjajna predstava'', rekao je Obrvan.

gol expired Kaubojima se poklopilo: Crna Gora pobijedila Srbiju i napravila uslugu Hrvatskoj! divider

Ovaj put je iskočio Igor Karačić koji je proglašen igračem utakmice.

''Naša tri najbolja igrača, Cindrić, Duvnjak i Karačić, pa i Musa, cijeli prosinac su se skoro odmarali. Bili su oslobođeni obaveza u klubu zbog manjih ili većih ozljeda. To je bilo vidljivo na njihovoj igri u ona dva prijateljska ogleda, ali i ove dvije prve utakmice. To je bilo idealno da se oni vrate u ritam. To su sjajni igrači koji su nosioci naše igre.''

Bjelorusi su nam zabili svega pet pogodaka s vanjskih pozicija.

''Obrana je bila postavljena da se spriječe šutovi izvana. Kuleša smo sveli na minimum. Obrana je bila besprijekorna i daje nam nadu u nastavak prvenstva gdje se može u nekim segmentima još i podići'', rekao je naš poznati stručnjak.

gol expired Šok za olimpijske pobjednike i svjetske prvake: Na "domaćem" terenu Euro otvorili porazom! divider

Na kraju su minute dobili i mlađi, Šarac, Ravnić, Matanović…

''Bilo je vidljivo da su malo pod tremom, imali su želju upisati se u strijelce. To su mladi dečki, kao i dosta onih koji u Hrvatskoj čekaju svoju šansu za ulazak u reprezentaciju. Oni su nada i budućnost našeg rukometa.''

I što sad protiv Srbije u nevažnoj utakmici?

''Mi smo svakako prvi i prenosimo dva boda. Ovo je Europsko prvenstvo i ritam svaka dva do tri dana. Nastojao bih da svi imaju određenu minutažu, ali ne bih dao veliku minutažu nosiocima igre. Vjerujem da stručni stožer razmišlja slično'', poručio je Obrvan.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider