Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ne možemo mi bez drame"

Stepančić otkrio da Kauboji silno žele pobijediti i Španjolsku, ali i zašto je bilo važno da padne Češka

Hrvatski rukometaši bili su iznimno zadovoljni načinom na koji su upisali minimalnu pobjedu protiv Češke na Europskom prvenstvu.

Hrvatski rukometaši upisali su i šestu pobjedu na Europskom prvenstvu, koje se do kraja tjedna igra u Austriji i Švedskoj. S obzirom na osigurano polufinale Lino Červar dao je priliku igračima koji do sada nisu imali veliku minutažu i oni su je u potpunosti opravdali.

Kauboji su slavili protiv Češke rezultatom 22:21, a pobjednički pogodak na samom isteku utakmice postigao je Luka Stepančić.

gol expired Težak udarac za potencijalnog suparnika Hrvatske na putu do jedinog zlata koje nam nedostaje divider

"Bila je to utakmica nižeg inteziteta. Htjeli su više od nas pobjedu, koja bi im puno značila s obzirom da smo mi polufinalisti Europskog prvenstva. Ašanin je bio odličan, ali pohvalio bih sve igrače. Ostali smo stopostotni, odmorili glavne igrače i nitko se nije ozlijedio", kazao je Stepančić pa pojasnio zašto je bilo važno pobijediti Češku.

"Da smo danas izgubili narušili bi stvorenu atmosferu koja je sjajna. Tako će biti i protiv Španjolske. Oni su aktualni europski prvaci i ta pobjeda bi nam jako puno značila. U konačnici, biti prvi u skupini drugog kruga - zašto ne?"

Matej Hrstić bio je jedan od glavnih igrača u hrvatskom napadu. Postigao je dva pogotka iz sedam pokušaja.

gol expired Červar pohvalio mlade i rezervne Kauboje: "I oni mogu utjecati na rezultat. Preuzeli su odgovornost" divider

"Teška utakmica. Nismo puno igrali u ovakvom sastavu. Ovi koji su do sada iznijeli najveći teret su zaslužili odmor, a mi mlađi da iskoristimo priliku. Dosta smo griješili, ali na kraju smo uspjeli iščupati pobjedu."

Mladim igračima je puno značio ovaj nastup, kako bi pomogli nositeljima igre u nastavku turnira ako zatreba.

MATEJ HRSTIĆ NAKON POBJEDE PROTIV ČEŠKE

"Ovo je jedan plus za nas koji igramo manje. Dobar je osjećaj i puni nam se samopouzdanje iz utakmice u utakmicu."

Matej Ašanin upisao je 10 obrana na golu naše reprezentacije.

"Dramatično. Mi uvijek dramatično. Važno je da smo pobijedili i da smo odmorili ključne igrače. Važno je da smo se i mi opustili, da možemo zamjeniti ključne igrače ako to bude potrebno. Nema vremena za slavlje, imamo za dva dana Španjolsku i to želimo pobijediti."

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

MATEJ AŠANIN NAKON POBJEDE PROTIV ČEŠKE

Josip Šarac je još jedan igrač pred kojim je svjetla rukometna budućnost.

"Najslađe su pobjede s jednim golom razlike. Pogotovo je slatka jer smo igrali mi kao rezerve. Igrali smo jako u obrani i strpljivo u napadu. Borili smo se, izborili pobjedu, sada idemo na Španjolsku pa što bude."

On se također složio da najmlađima jako puno znači nastup u ovakvim utakmicama kako bi bili spremni pomoći glavnim igračima u nastavku.

gol expired Hrvatska do nove pobjede i s rezervama: Šesto slavlje Kauboja na Euru! divider

JOSIP ŠARAC NAKON POBJEDE PROTIV ČEŠKE

"Znači nam svaka minuta na ovakvom natjecanju. Nismo ovdje da bi samo pratili naše glavne igrače. Protiv Španjolske idemo po pobjedu. Odmorili smo glavne snage za susret protiv Španjolaca i voljeli bismo osvojiti skupinu da iz druge dobijemo drugoplasiranog."

Hrvatska za dva dana igra susret za prvo mjesto u skupini protiv Španjolske. Samo pobjeda osigurava prvo mjesto, osim u slučaju da Bjelorusija iznenadi, otrgne boda ili oba aktualnom europskom prvaku. U tom bi slučaju Hrvatskoj i remi bio dostatan.

MARINO MARIĆ NAKON POBJEDE PROTIV ČEŠKE

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider