Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naprijed naši!

Hrvatska odigrala 20 minuta više, ali ima jednu prednost: Može li ovo biti šansa za Kauboje?

Odbrojavaju se posljednji sati uoči finala Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U današnjem finalu Europskog rukometnog prvenstva Hrvatska će imati dva sigurna aduta na svojoj strani: motiv i mladost.

Naravno da u finale svi ulaze sa željom za poginu za pobjedu, ali zbog činjenice da Kauboji jure svoje prvo europsko zlato, a da su istu tu medalju Španjolci već osvojili (prije dvije godine), teško je povjerovati da će žar s kojim će ući u utakmicu biti jednak na obje strane.

I dok je motiv nešto što je itekako podložno subjektivnosti, gole brojke nisu. A one govore da je Španjolska najstarija reprezentacija na ovom Euru.

Petorica veterana u španjolskim redovima

Španjolci imaju čak petoricu igrača koji su 1984. godište ili stariji, tj. koji su već navršili 35 godina.

Raul Entrerrios će u veljači proslaviti 39. rođendan, Julen Aguinagalde ima 37, Daniel Sarmiento i Viran Morros po 36, a Gedeon Guardiola 35.

Pritom treba naglasiti kako ne se radi o igračima u epizodnim ulogama već, dapače, o nositeljima španjolske igre. Entrerrios je prva opcija na lijevom vanjskom, Sarmiento je njihov glavni razigravač, Aguinagalde već godinama pivot koji je specijaliziran isključivo za napad, a Morros i Guardiola tandem koji drži cijelu obranu i svakom suparniku daje batine.

Ako njima još pridodamo i Joana Canellasa koji ima 33 i godinu dana mlađeg Jorgea Maquedu, onda je jasno da Španjolci baš i nisu u cvijetu mladosti, tim više što će im današnje finale biti ukupno deveta utakmica u 17 dana.

Doduše, isto vrijedi i za Kauboje koji su na ovom turniru odigrali 20 minuta više (polufinalni produžeci protiv Norveške), ali nekako se nadamo da će razina umora, koji će neupitno stići u drugom dijelu finala, ipak više zahvatiti Španjolce...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider