Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vjerojatno ih eliminirali

Portugal kreirao novu senzaciju: Sjajnom igrom razbili domaćina, šok u dvorani!

Portugal se pretvorio u najljepšu priču rukometnog Eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugal je u posljednjoj utakmici prvog kola skupine II rukometnog Eura razbio Švedsku s 35:25 pred njihovim navijačima u Malmöu.

Nova je to senzacija Portugala, koji je posljednji put igrao na europskom prvenstvu još 2006., nakon što su u prvoj utakmici šokirali rukometni svijet i pobijedili Francusku.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Švedska je u cijeloj utakmici samo 90 sekundi bila u vodstvu, između 12. i 14. minute. Ostatak utakmice dominirao je Portugal, koji je na poluvrijeme otišao s vodstvom 15:12. U drugom poluvremenu potpuno su razbili Švedsku i na kraju upisali veliku pobjedu.

Briljirao je vratar Alfredo Quintana, službeno igrač utakmice s 11 obrana. Najbolji strijelci bili su Rui Silva, Fabio Magalhaes i Joao Miguel Ferraz sa šest golova. Švedsku su predvodili Daniel Petterson i Andreas Nilsson s četiri zgoditka. 

gol expired Slovenija nastavila veliki pobjednički niz: Srušili Island na startu drugog kruga divider

Švedska je pred svojim navijačima već izgubila od Slovenije u prvom krugu.

Domaćini će sada vrlo teško do polufinala. Još uvijek su bez bodova, a moraju se vaditi u sljedećoj utakmici protiv Norveške. Izgube li tu utakmicu, više neće imati šanse za prolaz.

Portugalce u nedjelju čeka susret s Islandom, pa Slovenijom. Pobjedama u tim utakmicama stigli bi nadomak polufinala, najboljeg rezultata u povijesti.

Rezultati by SofaScore
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider