Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ubojito izdanje furije

Španjolska razbila Bjelorusiju i osigurala polufinale Eura: S Kaubojima za prvo mjesto u skupini

Španjolska rukometna reprezentacija izborila je polufinale Europskog prvenstva nakon što je uvjerljivo pobjedila Bjelorusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bjeloruski rukometaši nisu uspjeli kreirati senzaciju u utakmici 3. kola drugog kruga natjecanja Europskog prvenstva. Španjolska je slavila s uvjerljivih 37:28, čime je i službeno osigurala plasman u polufinale europske smotre.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Pobjeda Španjolske znači da će u posljednjem kolu protiv Hrvatske odlučivati o prvom mjestu u skupini, a Kaubojima jedino pobjeda igra za osvajanje skupine. Remi bi značio da će Španjolci, na temelju bolje gol-razlike, osigurati jedinicu.

Iako se još imaju za igrati dva kola, gotovo je pa jasno da će drugu skupinu osvojiti Norveška, koja je uostalom i najveći favorit Europsko prvenstva za zlato. Poraženog iz ogleda Španjolske i Hrvatske put bi odveo na Norvešku.

Španjolce su do pobjede predvodili Ferran Sole i Angel Fernandez koji su zabili po sedam pogodaka. Jorge Maqueda pridodao je šest, a Alex Dujšebajev i Aleix Gomez po pet pogodaka. Kod Bjelorusa je najefikasniji bio Mikita Vailapau s osam pogodak. 

gol expired Težak udarac za potencijalnog suparnika Hrvatske na putu do jedinog zlata koje nam nedostaje divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider