Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tako se poklopilo

Hrvatska je rano osigurala polufinale, ali ipak neće moći birati suparnika: Evo i zašto

Hrvatski rukometaši plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak 24. siječnja u Stockholmu će se u polufinalu Europskog prvenstva u rukometu naći i Hrvatska, a tko će biti protivnik Kauboja u toj borbi za ulazak u samo finale, bit će misterij sve do srijede navečer.

Naime, tada se igraju utakmice posljednjeg kola u obje skupine u drugom krugu, a sva je prilika da se niti u onoj skupini koja se trenutno igra u Malmöu neće znati tko će biti prvoplasirani, a tko drugoplasirani.

Za početak, treba reći kako će Hrvatska i Španjolska, bez obzira kako odigrali protiv Češke odnosno Bjelorusije u ponedjeljak, u izravnom obračunu odlučivati tko će iz Beča u Stockholm kao prvi, a tko kao drugi. Ukoliko se u ponedjeljak dogodi neko iznenađenje pa jedan od ova dva favorita izgubi, opet će taj poraženi u međusobnom dvoboju u srijedu imati prigodu pobjedom osvojiti prvo mjesto u ovoj skupini.

gol expired Karačić uništio Nijemce i poslao poruku svima: "Ovakav tim kao Hrvatska nema nitko!" divider

Budući da Hrvatska i Španjolska u srijedu počinju svoju utakmicu u 16:00, negdje oko 17:40 će se znati potpuni rasplet ove bečke skupine. I tek tad ćemo znati vlastitu startnu poziciju za pogledavanje prema drugom dijelu ždrijeba.

A tamo bi moglo, ovisno o rezultatima koji će se ostvariti ove nedjelje i u utorak (kada je na programu pretposljednje kolo), biti jako uzbudljivo.

gol expired Oduševljeni Kauboji: "Vidjelo se na licima Nijemaca da nisu imali rješenja" divider

Možebitni okršaj Norvežana i Slovenaca za jedinicu igra se kasnije

Situacija u skupini II je takva da, zasad, bolje od ostalih stoje Norveška i Slovenija, dvije reprezentacije koje imaju po maksimalna četiri boda. Svoju računicu itekako imaju i Portugal i Mađarska i među te četiri reprezentacije treba tražiti suparnika Kauboja u polufinalu, jer šanse Islanda i Švedske su isključivo u domeni teorije nakon što su i jedni i drugi stigli s bodovnom nulom u Malmö, a zatim i izgubili prvu utakmicu u drugom krugu.

Raspored te skupine u Malmöu je takav da se posljednje kolo igra u srijedu, kada se od 16:00 sastaju Portugal i Mađarska, a od 18:15 Norveška i Slovenija. Taj susret između Norvežana i Slovenaca će sigurno imati ogroman ulog. Kakav točno - teško je to pogađati ili procjenjivati. Ono što je sasvim sigurno jest da će Hrvatska i Španjolska odraditi svoje, a onda čekati na vijesti s juga Švedske...

Što može Hrvatska nakon izborenog polufinala EP-a?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider