Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ključni napad za pobjedu

Trenutak za pamćenje: Duvnjak i Cindrić u isti mah ''poklopili'' Červara prije poteza utakmice

Pobjeda Hrvatske protiv Njemačke na Europskom prvenstvu jedna je od onih antologijskih utakmica, a svemu tome obično prethode i posebni trenuci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je velikim preokretom pobijedila Njemačku i izborila polufinale Europskog prvenstva dva kola prije kraja drugog kruga. Rezultat je to kojemu se malo tko nadao, ali daleko od toga da je bilo lako. Hrvatski rukometaši mučili su se protiv Njemačke i tek u završnici uspjeli okrenuti utakmicu.

Ključni trenutak dogodio se za vrijeme posljednjeg time-outa kojega je pozvao hrvatski izbornik Lino Červar pri rezultatu 24:24. Hrvatska je imala napad za vodstvo, još jedan u nizu nakon nekoliko propuštenih prilika, a do kraja je ostalo malo više od dvije minute.

gol expired Njemački rukometaši slomljeni porazom: ''Brutalno razočaranje!''; ''Rukometni Bog nije bio s nama'' divider

U jednom je trenutku Červar je upitao svoje igrače: ''Hoćemo igrati sedam na šest?'', a kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić u isto vrijeme instinktivno uzvratili: ''Ne!''

Nakon time-outa uslijedio je pogodak fenomenalnog Igora Karačića, koji je probio njemački blok i zabio svoj sedmi gol na utakmici, a nakon čega se ukazao Marin Šego i obranom utakmice dotukao Nijemce.

Duvnjak je još jednom pokazao karakter vođe i snažnu karizmu, jer osim te reakcije na time-outu, preuzeo je odgovornost za izvođenje sedmeraca koji su u tom trenutku bili 0/3 te dva puta svladao odličnog Wolffa.

gol expired Njemački mediji u šoku nakon Hrvatske: ''Igrali smo kao u transu i onda - gorak i nepotreban poraz'' divider

Što može Hrvatska nakon izborenog polufinala EP-a?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider