Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
nova operacija

Težak udarac za Norvežane uoči rukometnog Eura: Ostali bez najboljeg pivotmena svijeta

Bjarte Myrhol neće konkurirati za nastup na Europskom rukometnom prvenstvu početkom iduće godine.

Bjarte Myrhol (Foto: Afp)

Iako Hrvatska s Norveškom ne može igrati barem do polufinala rukometnog Eura 2020, ozljeda najboljeg pivotmena svijeta u 2019. godini odjeknula je u svijetu. Bjarte Myrhol (37) propustiti će rukometni Euro 2020 nakon što mora biti podvrgnut novoj operaciji trbuha.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu

Myrhol već duže vremena ima problema s crijevnim infekcijama, zbog čega mora na još jednu operaciju koja će ga izbaciti s rukometnog Eura 2020, kojem je Norveška jedan od domaćina.

Norvežani su u skupini D zajedno s Francuskom, Portugalom i Bosnom i Hercegovinom, nakon čega se križaju sa skupinama E i F u drugom krugu natjecanja. Eventualni okršaj protiv Hrvatske može se dogoditi u polufinalu, ukoliko naravno obje reprezentacije izbore tu fazu natjecanja.

Hrvatska rukometna reprezentacija Rukometna reprezentacija krenula u Poreč na drugi dio priprema

Norvežani od 9. do 26. siječnja love prvu europsku medalju u svojoj povijesti, dok će Kauboji krenuti u lov za jedinim zlatom koje im nedostaje u kolekciji.

Hrvatska se nalazi u skupini A zajedno s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom. Prvi susret igraju 9. siječnja protiv Crnogoraca, zatim dva dana kasnije protiv Bjelorusa, a posljednju utakmicu igraju 13. protiv Srbije. Sve utakmice igraju se u Grazu.

Bosanskohercegovački rukometaši Spriječena velika sramota: Debitanti skupili novac i ipak idu na Euro

Nastavi čitati