Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Mrvice nedostajale..."

Obrvanov završni osvrt: "Najvažniji cilj je ostvaren, ali ovi igrači imaju kvalitetu za više"

Stručni komentator Nove TV ponudio je svoje viđenje završenog Svjetskog rukometnog prvenstva.

Ivica Obrvan i Anita Kajtazi Roth (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ivica Obrvan, proslavljeni trener i bivši reprezentativac, bio je stručni komentator Nove TV za Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. Po završetku svjetske smotre, analizirao je učinak kojeg je ostvarila Hrvatska.

Svjetsko prvenstvo je gotovo, Hrvatska je zauzela šesto mjesto. Izbornik je zadovoljan, igrači ne skrivaju da su očekivali više - je li ovo realna slika hrvatskog rukometa?

"Prvenstvo je završeno, cilj je ostvaren, izborene kvalifikacije za Olimpijske igre. Bilo je dobrih stvari, od obrane do mladih igrača, ali bilo je i stvari koje treba mijenjati. Rezultat je sam po sebi slabije mjesto nego na zadnjem Europskom prvenstvu, ali ako je cilj ispunjen, ako su svi zadovoljni, recimo da je to tako."

Izbornik Lino Červar ostaje sigurno još godinu dana, u travnju slijede dvije kvalifikacijske utakmice protiv Srbije. Koliko će se ta reprezentacija razlikovati od ove sadašnje?

"Pa svi ovi koji su bili na popisu za ovo Svjetsko prvenstvo će, nadam se, biti zdravi. Plus nekolicina onih koji su važni, a sad su bili ozlijeđeni, poput Marića, Mamića i Pavlovića. Te kvalifikacije smo već počeli i dobro startali i ne vidim nikakvih problema da ih završimo uspješno i plasiramo se na Europsko prvenstvo."

Znamo li možda po kojem se ključu proglašava što je uspjeh, a što je neuspjeh? Izbornik Babić je na zadnjem SP-u bio četvrti pa je to proglašeno neuspjehom, a sad je šesto mjesto uspjeh. Pa koji je ključ - jesmo li tad bili toliko jači ili smo sad toliko slabiji?

"Pa ne znam. Hrvatski rukometni savez i izbornik Červar su stavili naglasak na to da je cilj i najvažnije da Hrvatska izbori kvalifikacije, a koji će biti redoslijed, ja to ne mogu kazati. Osim što mislim da ovi igrači, nakon što sam odgledao kompletno Svjetsko prvenstvo, imaju kvalitetu za više i mislim da je mrvica nedostajala da se borimo za medalje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider