Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Domaćine hvata euforija

Nijemci slave pobjedu Brazila: Na korak su do sna, ali upozoravaju na opasnu Hrvatsku

Njemačku samo jedna pobjeda dijeli od polufinala SP-a. Prvu meč-loptu imaju protiv Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćin Njemačka i Hrvatska susreću se u 20:30 u utakmici koja bi mogla odlučiti putnika u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Hrvatska je dan ranije šokantno izgubila od Brazila i otežala si put do borbe za medalje. Povijesna pobjeda za brazilski rukomet donijela je puno veselja i Nijemcima, koji na dan utakmice slave neočekivanu pomoć senzacije SP-a.

Još tijekom utakmice publika u Kölnu stala je na stranu Brazila i glasno pozdravljala njihove pogotke, znajući da im poraz Hrvatske, koja je u Köln jedina stigla s maksimalna četiri boda, olakšava posao.

Slična atmosfera vlada i u njemačkim medijima, koji se bave kalkulacijama za polufinale i posebno ističu onu najjednostavniju – pobjeda protiv Hrvatske vodi Njemačku u polufinale. Domaćini bi u tom scenariju pobjegli na nedostižna tri boda više od Hrvatske.

Nijemci jedva čekaju utakmicu, računaju na ''osmog igrača''

Kicker piše da Njemačku samo jedna pobjeda dijeli od ''ostvarenja sna – polufinala u Hamburgu''. Dopredsjednik tamošnjeg Saveza Bob Hanning okarakterizirao je utakmicu kao povijesnu.

Hrvatska šokantno poražena od senzacije Svjetskog prvenstva, šanse za polufinale sve manje! Luka Stepančić (Foto: AFP) Lino Červar (Foto: AFP) Luka Cindrić (Foto: AFP) +3 Haniel Langaro (Foto: AFP)

''Zajedno s 20.000 navijača možemo ispisati veliko poglavlje u rukometnoj povijesti. Gorimo za ovu utakmicu i polufinale. Da nam je netko prije turnira rekao da ćemo moći ovako rano osigurati polufinale, rekli bi mu da je lud", rekao je Hanning.

Članovi njemačke reprezentacije, vrlo čvrste i neugodne momčadi, uoči utakmice spuštaju loptu na zemlju.

''Hrvatska igra s emocijama i agresivnom obranom, imaju igrače svjetske klase u svojim redovima. Moramo biti mirni i u odličnom izdanju'', rekao je izbornik Christian Prokop.

Njemački rukometaši hvale atmosferu i priznaju da jedva čekaju utakmicu pred punom dvoranom u Kölnu. Ipak, znaju da se nešto pita i Kauboje.

''Hrvatska je neugodan suparnik koji se ne da lako impresionirati'', rekao je kapetan Uwe Gensheimer.

Vjerujete li u plasman u polufinale nakon poraza od Brazila?

Ukupno glasova:

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider