Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pripremite se za batine

Červar mora pronaći odgovor za najjače njemačko oružje ako Hrvatska želi u polufinale

Njemačka reprezentacija djeluje moćno u obrani, ali i ne toliko opasno u napadu.

Gensheimer i Drux slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska reprezentacija odigrala je najgoru utakmicu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj, čime si je znatno umanjila šanse za polufinale. Poraz od Brazila stigao je kao najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira, pogotovo nakon što su Kauboji s pet pobjeda prošli prvu fazu natjecanja. No vremena za tugu i plakanje nema jer već u 20:30 igramo s domaćinom Njemačkom utakmicu koju ne smijemo izgubiti ako nam je ambicija i dalje polufinale.

Granitna obrana i krilo Gensheimer ključni aduti Njemačke

Da nije domaćin, Njemačka ne bi bila favorit protiv reprezentacija poput Hrvatske, Francuske ili recimo Španjolske. No domaći teren i gromoglasna podrška navijača, ponekad i manja sudačka, veliki su adut izabranika mladog trenera Christiana Prokopa, čija se igra temelji isključivo na obrani.

Vjerujete li u plasman u polufinale nakon poraza od Brazila?

Ukupno glasova:

Nijemci imaju najbolju obranu turnira te u prosjeku primaju manje od 22 gola po utakmici. Jedine momčadi koje su uspjele prebaciti tu magičnu granicu jesu Francuska (25) i Srbija (23). Treba reći da je Njemačka primila 23 pogotka od Srbije u utakmici koja je već bila riješena i u završnici gdje je izbornik odmarao ključne igrače.

Glavni je njemački igrač Uwe Gensheimer, sjajno lijevo krilo koje je ujedno i na diobi sedmog strijelca dosadašnjeg dijela turnira s 36 pogodaka. On izvodi sedmerce, trči kontre, izvlači se i puca s devet metara, utrčava na crtu... Radi sve što treba da Njemačka upiše pobjedu.

Divovi na crti, napad kao najslabija točka

Impresivna je snaga njemačke obrane, koja se bazira na odličnom vrataru Andreasu Wolffu, ali i "divovima" na liniji šest metara. Finn Lemke, Patrick Wiencek i Hendrik Pekeler glavni su ljudi za zaustavljanje protivničkih napada i sva trojica visoka su više od dva metra. Nisu nježni, tuku se, pa ako će Kauboji opet onako prosipati lopte u napadu zbog pokušaja guranja na crtu, ne piše im se dobro.

U napadu nisu posebno dobri ni efikasni. Osim Gensheimera, glavni su topnici momčadi Paul Drux, Steffen Fath, Fabian Bohm i Martin Strobel. Solidni su na crti, gdje svojom veličinom i snagom dominiraju Pekeler i Jannik Kohlbacher.

Sve u svemu, Njemačka je jedna radna reprezentacija, koja svoju igru bazira na zastrašujuće čvrstoj i dobroj obrani. Ako u napadu kreće naše šutere i ako se uspije probiti divovska linija obrane te pokoja lopta prođe prema crti ili krilu, šanse Kauboja rast će iz minute u minutu.

Treba se paziti ubojitih kontri koje istrčavaju Gensheimer i Patrick Groetzki, i nikako se ne smije dopustiti da se na vanjskim pozicijama razmašu Fath, Drux, Bohm ili Strobel.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider