Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
posebno motiviran

Uništio Norvežane s 14 golova: Može li itko zaustaviti monstruoznog Hansena i Dance?

Danac Mikkel Hanse zabio je 14 od 30 golova svoje reprezentacije u velikom okršaju protiv Norveške.

Mikkel Hansen slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada je objavljeno da će Danska biti suorganizator Svjetskog rukometnog prvenstva, odmah je bilo jasno da će danski rukometaši biti jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje. Nakon završetka prvog kruga natjecanja po skupinama, Danska je uz Hrvatsku i Švedsku jedina stopostotna reprezentacija, a Danac Mikkel Hansen prvi je strijelac turnira s 35 golova iz 47 pokušaja!

To možda i nije toliko iznenađujuća vijest, ali podatak da je u posljednjoj utakmici skupine, u kojoj su Danska i Norveška igrali za prvo mjesto i maksimalna četiri boda, zabio 14 pogodaka jest! Da, dobro ste pročitali. Hansen je uništio Norvežane s čak 14 pogodaka iz 18 pokušaja, čime je praktički doveo svoju reprezentaciju na prag polufinala.

Što očekujete od Hrvatske u drugom krugu SP-a?

Ukupno glasova:

Hansen (31) posebno je motiviran na ovom prvenstvu, kojem je Danska suorganizator, ali i domaćin velikog finala. Naime, Hansen i Danska, iako su olimpijski pobjednici, nikada još nisu osvojili titulu prvaka svijeta. Dosad su osvojili dva srebra, 2011. i 2013. godine.

Danska je nakon prvog kruga turnira ostavila najbolji dojam i trenutačno je prema kladionicama prvi favorit za osvajanje titule prvaka svijeta.

U skupini I drugog kruga igrat će Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil, dok će u skupini II igrati Danska, Norveška, Tunis, Švedska, Mađarska i Egipat. Danska i Švedska imaju maksimalan broj bodova (4) te su glavni favoriti za polufinale uz Norvežane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider