Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ostajem, ali..."

Červar za Dnevnik Nove TV zavapio za Stevanovićem i otkrio koliko još ostaje na klupi Kauboja

Lino Červar razgovarao je s ekipom Dnevnika Nove TV nakon povratka reprezentacije sa Svjetskog rukometnog prvenstva.

Lino Červar za Dnevnik Nove TV

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj, gdje je osvojila šesto mjesto. Izbornika Linu Červara na aerodromu je dočekala ekipa Dnevnika Nove TV, za koju je nekoliko minuta progovorio o nastupu Kauboja na svjetskoj smotri.  

* Izborniče, šesto mjesto na kraju Svjetskog prvenstva, jeste li vi zadovoljni ili ipak ostaje mala žal za medaljom i borbi za njima?

"Pa prvo što sam zadovoljan je što smo se plasirali na kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam je bio glavni cilj. Međutim, jako oslabljeni, bez šestorice jako bitnih igrača, bez Cindrića, a znamo tko je on, zadnju utakmicu nije mogao igrati ni naš kapetan Duvnjak... Mislim da smo pokazali karakter, da smo imali priliku i za borbu za medalju, međutim bilo je to što je bilo. Ponosan sam na igrače, mislim da smo zadovoljili ljude koji prate, da smo dali sve od sebe, da se nismo štedjeli. Prema tome, što da vam kažem? Zadovoljan sam i mislim da smo na dobrom putu."

Kako komentirate šesto mjesto Hrvatske na rukometnom SP-u?

Ukupno glasova:

* Gdje je po vama moglo bolje na ovom prvenstvu? Obrana je na momente djelovala fenomenalno, je li napad taj koji je mogao bolje?

"Pa čujte... sada tražiti što je moglo, gdje je što. Naravno, uvijek se može bolje, međutim kada nemaš igrača poput Pavlovića, poput Marića, poput Mamića, kad nemaš Cindirća, vrlo je teško. Mi smo mala zemlja, malo imamo igrača. Tako da, ja opet govorim, mi smo ispunili ovaj prvi cilj, ali uvjeren sam, jer znam da će se to vratiti i da će reprezentacija vrlo brzo postići rezultat koji priželjkujemo."

* Što je s vaše strane kada pogledamo u budućnost: ostanak na klupi reprezentacije ili?

"Ono što sam rekao: da ću biti još godinu dana, ali da moramo gledati tko će mene nasljediti. Znam da sve ima svoj kraj, ali ja ću biti koliko god me zdravlje podrži, odnosno posluži. Sigurno da ću podržati mog nasljednika i želio bi da se ta rukometna priča nastavi. Jer sve te godine mislim da smo obradovali ljubitelje sporta i naše građane, i sa svojim ponašanjem i rezultatima."

* Na klupi su uz vas bila i dva proslavljena reprezentativca: Igor Vori i Davor Dominiković. Evo možda posebno Dominiković koji je već trener. Je li u njemu vidite svog nasljednika?

"Pa mislim da je sada rano o svemu tome govoriti. Ja samo koristim priliku kad ste već to spomenuli da se zahvalim svima onima koji su bili uz mene - pomoćnici, suradnici i jednako tako logistika."

* I za kraj samo par riječi o Ivanu Stevanoviću, oprostio se od reprezentacije. Koliko znači Stivi, koliko će faliti?

"A Stivi je veliki čovjek, veliki golman. Trebalo bi tu puno vremena da ja opišem Stivija. Stivi je jedan čovjek koji ima dušu, koji je dao sve za reprezentaciju i kada je imao i bolove i kada je imao problema sa zdravljem, uvijek je govorio "ja sam spreman pomoći". Zaista će nam Stivi nedostajati, zapravo ne mogu vjerovati da on samo tako ide, ali u svakom slučaju mislim da je ostavio iza sebe stvarno velike stvari i on je stvarno netko tko može bit uzor svim drugima."

Hrvatska porazom zaključila Svjetsko prvenstvo: Kauboji završili na šestom mjestu Marin Šipić i Mikael Appelgren (Foto: AFP) Švedski treneri slave pogodak (Foto: AFP) Marin Šipić (Foto: AFP) +1 Igor Karačić (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider