Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Njihova obrana nam odgovara"

Kauboje čeka pravi izazov za jedinicu: "Za Hrvatsku tek sad počinje Svjetsko prvenstvo"

Ivica Obrvan je prokomentirao trijumf nad Bahreinom i najavio dvoboj Hrvatska - Španjolska na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019.

Ivica Obrvan i Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Novu, ukupno četvrtu pobjedu Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019., u Dnevniku Nove TV prokomentirao je Ivica Obrvan, proslavljeni bivši rukometni reprezentativac i stručni komentator Nove TV za ovu svjetsku smotru.

Možemo reći da je ovo bila jedna rutinska pobjeda Hrvatske, oni koji su se odmorili - odmorili su se, oni koji su se trebali razigrati - razigrali su se. Možemo biti zadovoljni?

"Tako je, čestitke našima još jednom na ovoj pobjedi. Mi smo zaključno s ovom utakmicom napravili ono što su manje-više svi očekivali. Možemo kazati da Svjetsko prvenstvo za našu reprezentaciju počinje od utakmice sa Španjolcima."

"Cindrić će dati obol protiv Španjolaca"

Ono što je bilo važno protiv Bahreina i što je sve zanimalo jest hoće li Luka Cindrić igrati.

"Mislim da je prvi cilj bio kada je Cindrić u pitanju da se vidi koliko može. Ono što sam ja vidio u 15-ak minutaje da je pokazao da je zdrav, dobro je da ga se uvodi u ritam odigravanja utakmica i mislim da će biti spreman dati svoj obol protiv Španjolaca."

Hrvatska upisala i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu: A sad - bitka za broj 1! Krešimir Kozina (Foto: AFP) Jakov Vranković (Foto: AFP) Aron Kristjansson (Foto: AFP)

Startali smo sa četiri pobjede, ali nismo pobijedili nijednu reprezentaciju iz našeg ranga. Čeka nas Španjolska u borbi za bodove za drugi krug.

"Igraju duboku obranu 6-0"

"Mi smo dosad imali dvije ozbiljne utakmice, s Islanđanima i Makedoncima, ali ipak je Španjolska nešto iznad. Oni su aktualni prvaci Europe u Hrvatskoj prošle godine gdje su to napravili dosta neočekivano iako spadaju među šest najboljih reprezentacija svijeta. Ako me pitate kakve su šanse, ja mislim da su podjednake, 50:50. Oni su takvi da se protiv njih apsolutno može igrati, igraju obranu 6-0 koja je recimo malo dublja nego ona Njemačke ili Francuske što našim mobilnijim igračima odgovara. Mislim da imamo dobru šansu da u jednoj pravoj utakmici napravimo dobar rezultat."

Protiv Makedonije je Hrvatska dosta igrala sedam na šest. Možemo li nešto takvo očekivati i protiv Španjolaca?

"Pa vidite, to je varijanta koju je naš izbornik igrao proteklo vrijeme dosta. Očekujem da će se i sutra primijeniti ta vrsta taktike u određenim trenucima. To je dvosjekli mač, to zna biti jako dobro kad preciznim dodavanjima i realizacijom dodatno uništavate protivnika, a ponekad zna za vas biti negativna. Sigurno možemo očekivati taj segment igre u toj utakmici."

Hrvatska - Španjolska u borbi za jedinicu: Što očekujete?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider