Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Makedonci razočarani"

Ivica Obrvan: "Gledali smo povijesnu utakmicu! Za Španjolsku se vraća motor hrvatske momčadi"

Ivica Obrvan prokomentirao je pobjedu hrvatske reprezentacije nad Makedonijom i najavio okršaje s Bahreinom i Španjolskom na Svjetskom rukometnom prvenstvu...

Ivica Obrvan (GOL.hr)

Stručni komentator Nove TV Ivica Obrvan prokomentirao je sigurnu pobjedu hrvatske reprezentacije protiv Makedonije u trećem kolu Svjetskog rukometnog prvenstva.

„Prije svega čestitke našim rukometašima. Hrvatska je ovom pobjedom osigurala prolaz u drugi krug natjecanja te tamo prenosi najmanje dva boda. Utakmica je bila šahovska, možda smo gledali povijesnu utakmicu, što se tiče taktike i primjene rukometnih pravila. Vidjelo smo dobrih 45 minuta da i jedna i druga momčad igraju sedam protiv šest u napadu, dakle bez vratara na vratima. Makedonci su se za tu taktiku odlučili od samog početka, a hrvatski izbornik Lino Červar onog trenutka kada nismo najbolje reagirali na njihovu obrambenu formaciju 5+1. To je trajalo do neke 45 minute, kada se utakmica razvodnila i otišla potpuno na hrvatsku stranu“, kazao je Obrvan.

Kapetan Duvnjak nada se pobjedi i protiv Španjolaca: ''Uz ove divne navijače…'' Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) Hrvatski navijači na rukometnom SP-u (Foto: AFP) Maleni navijač Kauboja na SP-u (Foto: AFP)

Kada smo gledali utakmicu, rekli ste da su se Makedonci nadali puno boljem rezultatu. Jesu li imali realnu podlogu za takva nadanja? Jesu li danas podbacili?

„Rezultatski svakako jesu, razočarani su. Imam kontakte s nekim ljudima iz Makedonije, pročitam što pišu njihovi mediji tako da znam da su očekivali puno. Potiho su se nadali da mogu iznenaditi Hrvatsku, iako je Hrvatska danas apsolutno zasluženo pobijedila. Jednostavno nisu bili na razini kakvu su planirali.“

Hrvatska je osigurala prolaz u drugi krug, a pred njom je u srijedu najslabija momčad u skupini - Bahrein. Kako će se Hrvatska postaviti u toj utakmici?

Kako vam se sviđa Hrvatska nakon prva tri kola SP-a u rukometu?

Ukupno glasova:

„Hrvatska od starta ima odličan raspored, kao da ga je sama birala. Sutra je slobodan dan, a zatim dolazi utakmica s Bahreinom, koji je dosta slab, danas je izgubio s dvadeset razlike od Islanda, dok Španjolci istu večer igraju zahtjevnu utakmicu protiv Islanda, a dan poslije s Hrvatskom, tako da hrvatskoj momčadi i to ide u prilog. Ne vidim nekakav zamor materijala, potrošnju igrača. Plus je i to što motor hrvatske momčadi u napadu, a to je Luka Cindrić, nije igrao zadnje dvije utakmice, dakle on je potpuno svjež i odmoran. Vjerujem da će Hrvatska spremna dočekati zadnje dvije utakmice u skupini.“

Utakmica protiv Španjolske bit će najvažnija.

„Španjolci su europski prvaci, dobro izgledaju, igraju svoj standardni rukomet, ali mislim da su oni momčad protiv koje mi možemo igrati, to se pokazalo na prijašnjim turnirima. Bit će zanimljiva utakmica, vjerujem da Hrvatska može polučiti dobar rezultat“, zaključio je Obrvan.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider