Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nastavljaju bez bodova

Island zaustavio Lazarova i Makedonce: Poznate sve skupine druge faze natjecanja!

Island je posljednja reprezentacija koja uz Hrvatsku i Španjolsku odlazi u drugu fazu natjecanja Svjetskog rukometnog prvenstva.

Islanđani zaustavljaju Lazarova (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rukometaši Islanda pobijedili su Makedoniju 24:22 u posljednjem kolu skupine B Svjetskog prvenstva, te su uz Hrvatsku i Španjolsku izborili drugu fazu natjecanja. Island će drugu fazu turnira nastaviti bez ijednog boda, jer je gubio od Španjolske i Hrvatske, koje u posljednjem dvoboju skupine igraju za prvo mjesto i dodatna dva boda.

Makedonija je vodila praktički cijelo prvo poluvrijeme i dobar dio drugog, a onda su Islanđani poveli 17:16 i više se nisu našli u zaostatku do kraja susreta. Makedonija je u dva navrata uspjela poravnati, ali su Islanđani odigrali mirnije i odlučnije završnicu, te izborili nastavak turnira.

Gunnarsson je razbio makedonske snove o drugom krugu natjecanja s čak 10 pogodaka, dok su s druge strane Kiro Lazarov i Manaskov zabili po pet golova.

Da bi prošao u polufinale, Island bi u drugom krugu turnira morao pobijediti u sve tri utakmice i računati na pomoć drugih rezultata.

U skupini I drugog kruga tako će igrati Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil. No ne znamo još sve. Raspored utakmica saznat ćemo nakon večerašnjih susreta.

U skupini II igrat će Danska, Norveška, Tunis, Švedska, Mađarska i Egipat.

Ranije u četvrtak Brazil je izborio prolazak u drugi krug natjecanja pobjedom protiv Koreje od 35:26, čime su osigurali treće mjesto iza Francuske i Njemačke u skupini A. Brazil su do treće pobjede na SP predvodili Felipe Borges sa šest i Rudolph Hackbarth s pet golova, dok je Jeongu Kang postigao pet golova za Koreju.

Raspored odigravanja utakmica drugog kruga bit će poznat nakon završetka posljednjih utakmica današnjeg programa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider