Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stao uz Kauboje

Legendarni Francuz uoči klasika: ''Hrvati imaju ponos i nakon sudačke nepravde žele nešto napraviti''

Pomoćni trener francuske rukometne reprezentacije i legendarni igrač Guillaume Gille stao je u obranu Hrvatske u utakmici s Njemačkom.

Guillaume Gille i Didier Dinart (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Hrvatski igrači imaju ponos i žele napraviti nešto više nakon sudačke nepravde u zadnjem kolu", rekao je Guillaume Gille, koji je igrao za Francusku 16 godina i s njom osvojio tri svjetska, dva europska i jedno olimpijsko zlato.

Danas će, pak, biti na suprotnoj strani u odlučujućoj utakmici za Hrvatsku na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019 u borbi za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

"Hrvatska je podbacila samo u jednoj utakmici, ostatak natjecanja odradila je sjajno. Poraz od Brazila ostavio je posljedice, ali Hrvatska je svejedno imala šanse protiv domaćina ostati u borbi za polufinale. U ponedjeljak navečer Hrvati su natjerali Njemačku na maksimalan angažman i dvije minute prije kraja još su imali pobjedu u rukama", izjavio je Gille.

Iako je Francuska osigurala plasman u polufinale, ova utakmica joj nije nebitna. Naime, Francuzi bi sigurno željeli izbjeći domaćina Dansku u polufinalu pa samim time trebaju pobjedu protiv Kauboja kako bi bili sigurni za prvo mjesto.

"Hrvatska uvijek dobro igra. Ima dobru i agresivnu obranu, a tu su i uvijek dobri vratari. Bit će to težak meč. Također, Duvnjak je jedan od najboljih igrača na svijetu kad je zdrav. Već pet do deset godina je jedan od najboljih. Uz njega je tu još dosta odličnih igrača, poput Stepančića koji jako dobro igra na prvenstvu. Čeka nas neizvjesna utakmica", poručio je Nikola Karabatić, a Gille pohvalio Červarou momčad.

"Hrvatskoj su ovi bodovi jako važni zbog hvatanja mjesta u olimpijskim kvalifikacijama. Mislim da će nam probati stvoriti velike probleme jakom obranom, kao što su to napravili protiv Njemačke pouzdajući se i u novog člana Montpelliera Marina Šegu. Hrvatska je izgubila Luku Cindrića, ali tu su Domagoj Duvnjak i Igor Karačić koji su jako opasni i koji vode igru", zaključio je.

Jesu li Hrvatsku izbacili suci?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider