Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Peče ih savjest

Danski suci priznali da su oštetili Hrvatsku: "Nismo se baš naspavali"

Oglasili su se i oni, nakon što ih je Lino Červar žestoko iskritizirao.

Danski suci na utakmici Njemačka – Hrvatska (Screenshot: YouTube)

Martin Gjeding i Mads Hansen, jedan od najboljih sudačkih parova u svijetu rukometa i dvojac koji je dijelio pravdu na utakmici Njemačka – Hrvatska, prokomentirao je najsporniju situaciju iz cijele utakmice.

Jasno, radi se o onom probijanju koje su dosudili Igoru Karačiću minutu i pol prije kraja utakmice pri rezultatu 21:20 za Nijemce. Sudac Gjeding bio je taj koji je označio probijanje i dao loptu Nijemcima koji su u svom napadu digli na 22:20. Tu je bio kraj nadanja da možemo do pozitivnog rezultata...

Lino Červar rigao je vatru, digla se velika buka u cijelom rukometnom svijetu nakon riječi hrvatskog izbornika, pa je logično da su cijeli slučaj popratili i u Danskoj, koja je uz Njemačku suorganizator ovog Svjetskog prvenstva.

Danska nacionalna televizija za komentar je potražila one koji su dospjeli u žižu zanimanja – suce Gjedinga i Hansena.

"Odluka koja je imala veliki utjecaj"

"Kad dosuđujete prekršaj u napadu, jedan je od kriterija i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega, a ovdje to nije bio slučaj. Nisam morao puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio", izjavio je Gjeding te dodao:

"Nismo se noćas naspavali, bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu momčad i ona je na meni. U najbolju ruku dvojbena situacija. Pogreška je dosuditi prekršaj u napadu kad imate dvojicu igrača koji idu jedan u drugoga, ali moramo prijeći preko toga."

Njegov kolega, sudac Hansen, diplomatski je podvukao:

"Naravno da utječe na naš ponos i profesionalizam koji ulažemo iz dana u dan kad nešto napravite krivo, ali mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Ako to ne znamo, onda nama sucima tu nije mjesto."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider