Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pozvan naknadno

Legendarni vratar priključio se španjolskoj reprezentaciji: Brani već protiv Francuske

Španjolci su pozvali Šterbika i iskoristili pravo zamjene nakon što je njihov drugi vratar Rodriga Coralesa.

Arpad Šterbik (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Europski prvaci Španjolci uključili su u momčad za drugu fazu Svjetskog rukometnog prvenstva u Koelnu legendarnog 39-godišnjeg vratara Arpada Šterbika.

Španjolci su pozvali Šterbika i iskoristili pravo zamjene nakon što je njihov drugi vratar Rodrigo Corales u petak u Koelnu doživio bizarnu nesreću. Na treningu se na Coralesa srušila jedna od LED reklama, a nakon pretraga u bolnici ustanovljeno je da ne može nastaviti natjecanje.

Šterbik je u subotu ujutro stigao u Koeln i bit će na rasploganju Španjolcima za dvoboj s Francuskom danas u 18 sati. Jedan od najboljih vratara svijeta svih vremena trenutno brani za mađarski Veszprem, a u sličnoj situaciji je bio i prije godinu dana na EURU u Hrvatskoj.

Idući protivnik Kauboja: Najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva, sredili i Srbe i Ruse Felipe Borges (Foto: AFP)

I tada je Šterbik pozvan naknadno, dan prije polufinala sa Francuzima. Arpad je na toj utakmici Francuzima obranio tri sedmerca, Španjolci su prošli u finale i potom osvojili europski naslov protiv Šveđana.

Šterbik je rođen u Senti, u bogatoj karijeri branio je za Jugoslaviju i Srbiju, a od 2008. je član španjolske reprezentacije, s kojom ima svjetski naslov 2013 i europski 2018. Godine 2005. je proglašen i za najboljeg rukometaša svijeta.

Šterbikov dolazak je dobra vijest za Hrvatsku, budući da "Kaubojima" Španjolska, protiv koje je Hrvatska slavila u Muenchenu s 23-19, može pomoći ukoliko uzme koji bod Francuzima ili Nijemcima.

Hrvatska u nedjelju igra s Brazilcima i vodi u skupini I s maksimalna četiri boda, ispred Njemačke (3), Francuske (3) i Španjolske (2).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider