Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Njegov pick je hit

Alen Blažević, novi Červarov "ministar obrane" u 33. godini debitira na velikom natjecanju

Alen Blažević novo je lice koje ćemo gledati na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. u Njemačkoj i Danskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija od petka nastupa na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019., koje se održava u Danskoj i Njemačkoj. 

Pored lijevog krila Davida Mandića, desnog krila Ivana Vide i desnog vanjskog Jakova Vrankovića, debitant u reprezentaciji na velikom natjecanju jest i Alen Blažević, Našičanin koji će krajem ožujka proslaviti 33. rođendan.

On je nominalno lijevi vanjski, ali u napadu neće boraviti često jer je specijalist za obranu. Izbornik Lino Červar namijenio mu je rolu koju su godinama uspješno odrađivali Denis Špoljarić, Davor Dominiković i Jakov Gojun.

Blažević je već godinama važna obrambena karika Pick Szegeda, kluba koji je prošle sezone prekinuo dominaciju Veszprema i postao prvak Mađarske.

U seniorskoj konkurenciji traje već 15 godina, a osim igranja za Nexe i Pick Szeged, imao je i dva kratkotrajna izleta u Sloveniju (Gorenje, Koper) i Španjolsku (Quabit Guadalajara).

Budući da u Szegedu imaju velikih ambicija (želja je plasman na Final Four rukometne Lige prvaka, a za iduću sezonu već su dogovorili dolazak našeg Luke Stepančića i mađarskog reprezentativnog vratara Rolanda Miklera), jasno je zašto je Alen izjavljivao u nekoliko navrata kako bi u aktualnom mađarskom prvaku volio završiti karijeru.

No prije negoli nastavi s igranjem klupskog rukometa na najvišoj razini, imamo ga priliku vidjeti na reprezentativnoj, gdje Červar oko njega gradi obrambeni bedem.

Alen Blažević

Datum rođenja: 29. ožujka 1986.

Mjesto rođenja: Našice

Klub: Pick Szeged

Pozicija: lijevi vanjski

Visina: 198 cm

Težina: 105 kg

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider