Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"protok lopte mora biti brži"

Proslavljeni rukometaš brutalno iskren: "Rezultat je očekivan. Vratari su bili loši"

Proslavljeni rukometaš Zvonimir Bilić vidio je rezultat Hrvatske na Europskom prvenstvu kao nešto očekivano.

Zvonimir Bilić i Stipe Sladoljev

Uoči posljednje utakmice Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu, borbi za 5. mjesto protiv Češke, gost u Dnevniku Nove TV bio je proslavljeni hrvatski rukometaš Zvonimir Bilić. On i Stipe Sladoljev razgovarali su o rezultatu koji je Hrvatska ostvarila na Euru, ali i o budućnosti hrvatskog rukometa.

* Je li osvajanje 5. ili 6. mjesta neuspjeh ili je očekivano?

"Najbliži sam mišljenju da je ovo očekivano. Krpali smo se sa svih strana, bilo je jako malo vremena za odigravanje možda još poneke pripremne utakmice, izgubili smo Duvnjaka, ali moram reći i da su vratari bili loši i da nismo imali njihovu podršku. Mislim da je ovo očekivano. Šteta da nismo zabili pogodak više Švedskoj ili Norveškoj, odnosno da Norvežani nisu zabili pogodak više Švedskoj, jer bi tada bili bliže polufinalu".

* Lino Červar je rekao da je ovo njegov neuspjeh. Što vidite da je trebalo napraviti drugačije, odnosno gdje vidite prostora za neki bolji rezultat?

"Ono gdje najviše vidim prostora za napredak je protok lopte. Da bi to bilo moguće potrebno je biti više tehnički i taktički potkovaniji. Imali smo previše praznog hoda i presporo je lopta išla s lijeva na desno da bi stvorili neki višak. Manuel Štrlek je odigrao dobro protiv Francuske, zabio je 5, 6 golova, ali općenito krila dobivaju premalo lopti. Kada krila zabijaju, onda se prostor otvara i bekovi, ali da bi se to dogodilo lopta mora biti puno brža".

* Ima li razloga za brigu i možemo li na ovom načinu rada nastaviti stvarati nove klasne rukometaše?

"Vjerujem da hoćemo. Imamo dosta potencijala u mlađim dobnim skupinama. Imamo puno igrača koji imaju smisla za rukomet. Ne treba se brinuti za razvoj rukometa u Hrvatskoj, ali bi ga trebalo financijski poduprijet. Financije bi mogle kočiti taj dobio. Treba uložiti da bi nešto konkretno dobili".

Je li Hrvatska kao domaćin Eura mogla ostvariti više od utakmice za peto mjesto?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider