Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zašto uopće igraju?

EHF promijenio pravila: Hrvatska igra nevažnu utakmicu za peto mjesto!

Hrvatska i Češka igraju u petak utakmicu za potpuno nevažno peto mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska se kao domaćin neće boriti za medalje na Europskom prvenstvu. Francuska nas je 2009. ostavila bez svjetskog zlata, a na istom mjestu devet godina kasnije i bez prilike za europsku medalju.

Hrvatska će igrati za peto mjesto koje nije niti utješno. Štoviše, uopće nije jasno zašto će Hrvatska i Češka igrati tu utakmicu. EHF je uoči utakmica odluke objavio vijest kako će samo jedna reprezentacija s ovogodišnjeg Eura steći pravo izravnog nastupa na Svjetskom prvenstvu 2019. godine.

Za razliku od prijašnjih europskih prvenstava, kada su se s Eura mogle kvalificirati čak tri selekcije koje nisu domaćini ili svjetski prvaci, EHF je promijenio tu praksu. Domaćini sljedećeg SP-a 2018. godine su Njemačka i Danska, a pravo nastupa ima i aktualni svjetski prvak Francuska.

S obzirom da je u polufinale prošla Danska, izvjesno da će plasman na SP ostvariti jedan od polufinalista Eura, Španjolska ili Švedska odnosno tko završi s boljim plasmanom. Ostalih devet europskih putnika na SP izlučit će dokvalifikacije.

EHF je odlučio i da se europski prvak iz Zagreba izravno plasira na sljedeće Europsko prvenstvo koje će se održati 2020. godine. Na tom prvenstvu, kojem su domaćini Austrija, Švedska i Norveška, nastupit će po prvi puta 24 reprezentacije.

Je li Hrvatska kao domaćin Eura mogla ostvariti više od utakmice za peto mjesto?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider