Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zabio oba sedmerca

Nije se dao slomiti: Lani je plakao nakon promašenog sedmerca u drami s Norveškom, a sada ih je eliminirao

Zlatko Horvat zabio je dva sedmerca i pogodio jedan težak šut s krila u veličanstvenoj igri i pobjedi Hrvatske protiv Norveške.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je bilo pitanje "biti ili ne biti" hrvatski rukometaši pokazali su svoje pravo lice. Norveška je u grotlu zagrebačke Arene pala s 32:28, te je ostala bez šansi za plasman u polufinale Europskog prvenstva kojem je domaćin Hrvatska.

Junak susreta definitivno je bio Ivan Stevanović, koji je obranio čak 14 norveških udaraca prema svojim vratima. Manuel Štrlek bio je najbolji strijelac sa šest pogodaka, a jedan od mnogih ključnih igrača u pobjedi bio je Zlatko Horvat, prošlogodišnji tragičar sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Podsjetimo, tada je s istekom vremena promašio sedmerac za plasman u finale upravo protiv Norveške

Može li Hrvatska preko Francuske do polufinala Eura?

Ukupno glasova:

"To je ona Hrvatska kakva je i bila prije, uvijek agresivna u obrani, a napokon su nam i vratari došli do izražaja. Trebalo im je samopouzdanja, teško je kad ne uđeš u pravi ritam i kada ti u nekim utakmicama ne ide nijednome. Danas kada je bilo stvarno potrebno Stevanović je bio na zadatku. Njemu Norveška i leži. Vjerujem da ćemo odraditi i pravi posao protiv Francuske koja je još uvijek moćna. Kod njih nema smjena generacije", kazao je Horvat, pa istaknuo hrvatsku mladost.

"Ne moramo se ni mi brinuti za budućnost. Vidjeli ste da su neki naši mladi igrači dali velik obol ovoj pobjedi."

Za razliku od pomalo otužne atmosfere na utakmici protiv Bjelorusije, večeras je protiv Norveške Arena bila dupkom puna i doslovno je podrhtavala od gromoglasne podrške navijača.

"Ono što ne smijem zaboraviti jest publika, nosili su nas i bili naš osmi igrač. Jedva čekam srijedu i Francuze.

Horvat je utakmicu završio sa šutom 3/3, ovaj put ga norveški vratari nisu uspjeli zaustaviti nakon što je prošle godine u polufinalu Svjetskog prvenstva ispao tragičar.

"A to je tako... Jednostavno ne smiješ dozvoliti da te takve stvari pokopaju. Ideš dalje i čekaš svoju priliku".

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider