Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bitka za borcu

Hrvatska poražena u velikoj drami: Norveška u finalu Svjetskog prvenstva!

Nažalost, Kauboji nisu uspjeli izboriti prvo finale nakon dugih sedam godina čekanja...

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Norveške 25:28 (10:12, 22:22) nakon produžetaka u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj te će igrati (subota, 20:45) utakmicu protiv Slovenije za brončanu medalju. O novom svjetskom prvaku odlučivat će domaćin Francuska i Norveška u nedjelju s početkom u 17:30.

Hrvatska je imala priliku za pobjedu nakon što je isteklo 60 minuta igre jer je Željko Musa izborio sedmerac, izvođač je bio Zlatko Horvat, ali je norveški vratar Torbjorn Bergerud obranio njegov šut i donio svojoj reprezentaciji produžetke u kojima su imali više snage, znanja i koncentracije.

Utakmica puna preokreta

Bila je to utakmica puna preokreta u kojoj je "klackalica" na kraju prevagnula na stranu Norvežana. Odlično smo otvorili utakmicu i u prvih 15 minuta bili bolji, no onda Norvežani podižu razinu svoje obrane, ostavljaju naše bezidejnima u napadu i pritom počinju zabijati iz svojih najjačih oružja - brzi centar i kontra!

Do poluvremena su Norvežani -3 okrenuli u +2 i imali su priliku za +3 u samoj završnici. Početkom nastavka Kauboji su podigli intezitet igre, ušao je Marko Mamić i rezultat je ubrzo bio poravnat. Norvežani su nedugo nakon toga opet vratili svoju prednost na +2, a kada smo ušli u posljednjih 10 minuta krenula je prava drama.

Nakon poravnanja na 19:19 Kauboji su poveli 22:20. Bjornsen je smanjio s krila, a onda je Hrvatska izgubila loptu u napadu. Sagosen je uz dosta sreće izjednačio, no Kauboji su imali posljednji napad za pobjedu i plasman u polufinale. Pet sekundi prije kraja Duvnjak gura loptu na crtu, Musa ju prima, puca i iznuđuje sedmerac.

Horvat promašio sedmerac za finale

Horvat je preuzeo odgovornost na sebe, iako je promašio posljednji sedmerac, no Bergerud je obranio!

I produžetak smo otvorili sjajno. Poveli smo s dva razlike u prvom produžetku (24:22), no nakon toga smo opet stali. Do kraja smo ostali na samo jednom pogotku, a Norvežani su napravili seriju od njih čak 6!

Kod Hrvatske je prvi strijelac bio Zlatko Horvat sa 6 golova, Marko Mamić je zabio pet, Luka Stepančić, Domagoj Duvnjak i Željko Musa po tri, dok je Ivan Pešić imao osam obrana. Norvežane je prema pobjedi odveo vratar Bergerud s 16 obrana, a prvi strijelac je bio Bjarte Myrhol sa šest pogodaka.

Poraz od Norveške u polufinalu svjetskog prvenstva u Francuskoj bio je šesti uzastopni poraz hrvatskih rukometaša na velikim natjecanjima.

U subotu u 20.45 sati u Parizu se u utakmici za treće mjesto Hrvatska igra sa Slovenijom, dok se u nedjelju u velikom finalu sastaju Francuska i Norveška (17.30).

HRVATSKA - NORVEŠKA 25-28 (22-22, 10-12)

Suci: Horaček i Novotny (Češka)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Mihić, Duvnjak 3, Stepančić 3, Gojun, Matulić, Horvat 6 (3), Kontrec 2, Mandalinić, Štrlek 2, Musa 3, Jotić, Mamić 5, Šebetić 1, Cindrić

NORVEŠKA: Christensen, Bergerud; Sagosen 4, Hykkerud, Myrhol 6, Overby, Tonnesen 2 (2), Jondal 2, Bjornsen 5, Lindboe, Gullerud 2, Rod, O'Sullivan, Tangen 4, Johannessen, Hansen 3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Norveška 8 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 3/5, Norveška 2/5

Imaju li hrvatski rukometaši snage za osvajanje bronce nakon ovakvog polufinala?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider