Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
komentar

Umjesto kaubojskog oproštaja, skup poraz: Za polufinale će Hrvatska morati biti – savršena

Hrvatski rukometaši nalaze se u prilično teškoj situaciji uoči borbe za polufinale Europskog prvesntva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je ''ili-ili'' - ili će Hrvatska s tri pobjede stići nadomak borbe za medalje ili će puknuti i drastično smanjiti šanse za polufinale. Nažalost, prevagnulo je ovo drugo – Hrvatska je pukla pod pritiskom, raspala se i uoči drugog kruga u prilično je nezavidnoj situaciji glede borbe za polufinale.

Možemo se složiti da je riječ debakl možda preteška, ali ovo što smo sinoć vidjeli od Kauboja nije daleko od toga. Bilo je to potpuno potonuće naše reprezentacije, utakmica u kojoj baš ništa ne polazi za rukom, a kad je s druge strane protivnik koji je silno podigao razinu svoje igre u odnosu na sami početak Europskog prvenstva, onda to završi ovako kako je završilo.

Hrvatska je u prve dvije utakmice primila po 22 gola, a Šveđani su nam već u prvom poluvremenu zabili 17. Sumnjamo da postoji bolji odgovor na pitanje gdje su stvari pošle po zlu.

Kauboji su se previše puta raspadali u sredini obrane, kao i u dijelu utakmice s Islandom, među pozicijama tri i četiri. Švedska desna strana bila je briljantna (Ekberg i Lagergen po četiri pogotka u prvom poluvremenu), a na sve se nadovezao i loš dan hrvatskih vratara.

Prošli smo pokraj Mirka Alilovića na poluvremenu, bio je u društvu supruge Ive, ne baš dobro raspoložen... Vidjelo se na njemu da teško proživljava zbivanja na terenu, a vjerojatno mu je teško palo i izostavljanje iz kadra.

Vjerujete li u polufinale nakon poraza od Švedske?

Ukupno glasova:

Lino Červar ponovno je krenuo u utakmicu s dvojicom srednjaka u vanjskoj liniji, Igorom Karačićem na lijevom i Lukom Cindrićem u sredini. Izbornik je baš zapeo za tu ideju u nedostatku ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka, ne imajući baš povjerenja u klasične pucače na lijevom vanjskom Marka Mamića i Stipu Mandalinića.

Poslije katastrofičnog prvog poluvremena tinjala je nada da će Kauboji u nastavku zbiti redove u obrani, ali primili su još i više golova. Trpali su Šveđani nemilice mrežu Stevanovića i Pešića koje je Červar uzalud mijenjao na vratima, nadajući da će jedan od njih ući u neku ludu seriju obrana i vratiti u život Hrvatsku.

Što sad? Švedska u Zagreb nosi četiri boda, Hrvatska dva, a ovim ishodom uz Šveđane najsretnija je Srbija koja je dočekala pomoć Skandinavaca nakon što je u prvoj utakmici dana pobijedila Island.

U drugom krugu Hrvatska će, ako se želi plasirati u polufinale, morati pobijediti u sve tri utakmice. A dvije od te tri su protiv finalista lanjskog Svjetskog prvenstva, Francuske i Norveške...

Izgledalo je sve idilično do ovih 60 minuta. Ništa još nije gotovo, Hrvatska je kao domaćin još uvijek gospodar svoje sudbine, no nismo se nadali da će nam nakon Splita za polufinale trebati sve tri pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider