Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Imaju veliku prednost

Šveđani oduševljeni igrom: ''Ovo je bio jackpot, a izostanak Duvnjaka veliki udarac za Hrvatsku''

Švedski rukometaši odigrali su čudesnu utakmicu protiv Hrvatske te odlaze u drugi krug s maksimalnim brojem bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedska je odigrala jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme. Bila je to izvrsna momčadska pobjeda i Hrvatska praktično nije imala šanse.

"Sjajna utakmica s naše strane, bili smo jako smireni unatoč ovoj atmosferi u kojoj smo uživali. Bila je ovo jedna od najboljih naših utakmica koju smo odigrali", rekao je Ekberg te nastavio:

"Ovo je bio jackpot za nas, idemo sa četiri boda dalje, to je velika prednost, ali iz skupine B čekaju nas jaki suparnici. Nadam se da će i oni izazvati kod nas ovakvu motivaciju, da na krilima ove pobjede nastavimo igrati fantastičan rukomet.''

Koliko je Hrvatskoj nedostajao vaš suigrač iz Kiela Domagoj Duvnjak?

"Uh, jako. On je motor hrvatske reprezentacije, čovjek koji preuzima jako puno odgovornosti u igri. Teško je to reći, ali za nas je njegovo neigranje bila olakotna okolnost. Veliki je to udarac za Hrvatsku, koliko god imali odlične i druge igrače", mišljenja je Ekberg

Svaka reprezentacija imala je po jedan kiks, ali Šveđani su najsretniji jer im se onaj njihov (startni poraz od Islanda) - briše:

"Haha, da, ispalo je najbolje moguće za nas. Kao što sam rekao, pravi jackpot!", rezonirao je švedski reprezentativac.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali odličnu obranu, a u napadu smo bili skoro nepogrešivi, Nakon što smo ovo prvenstvo počeli razočaravajuće, porazom od Islanda, uspjeli smo sve prebroditi i pokazati svoje pravo lice. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u Zagrebu", rekao je švedski izbornik Kristijan Andresson nakon pobjede nad Hrvatskom.

"Naša obrana je bila ključ ove pobjede. Uspjeli smo zaustaviti njihove glavne igrače, a Hrvatskoj nismo dopustili valjda nijedan laki pogodak. Drago mi je što smo se digli nakon one kalvarije s Islandom", izjavio je švedski branič Johan Jakobsson.

Vjerujete li u polufinale nakon poraza od Švedske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider