Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji dišu kao jedan

Hrvatska "gori": Štrlek povukao rijetko viđen potez koji je izazvao vulkan emocija

Nakon pobjede Hrvatske nad Norveškom, Manuel Štrlek nesebično je prepustio nagradu za najboljeg igrača utakmice hrvatskom vrataru Ivanu Stevanovića i raspametio Arenu Zagreb...

Ivan Stevanović (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Hrvatska još živi, još je u igri za polufinale Europskog prvenstva. Kauboji su odigrali odličnu utakmicu u dupke punoj Areni Zagreb i na krilima sjajnih navijača pobijedili su snažnu Norvešku 32:28.

Cijela momčad odigrala je vrlo dobro, kako u obrani tako i u napadu, ali fantastičnu partiju pružili su vratar Ivan Stevanović i Manuel Štrlek. Stevanović je branio spektakularno, upisao je 14 obrana, obranio je nekoliko čistih zicera i stoga ne čudi što je 14 000 navijača najviše skandiralo njegovo ime. „Stivi, Stivi“ orilo se s tribina Arene svaki put kada bi Stevanović ukrotio šut Norvežana.

Manuel Štrlek (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Manuel Štrlek (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Štrlek je postigao šest golova, bio je prvi strijelac hrvatske reprezentacije, te je na kraju izabran za najboljeg igrača utakmice. Primio je nagradu, a onda je povukao potez koji je izazvao euforiju na tribinama. Iako se ne može reći da nije zaslužio nagradu, bez oklijevanja pohitao je prema Stevanoviću i predao mu nagradu praćen gromovitim skandiranjem i aplauzima raspamećenih navijača.

Može li Hrvatska preko Francuske do polufinala Eura?

Ukupno glasova:

Bio je to rijetko viđen, nesebičan potez, gesta koja je izazvala vulkan emocija i koja će se pamtiti. Upravo taj potez najbolje pokazuje kakvo jedinstvo vlada u hrvatskoj momčadi. Kauboji dišu kao jedan.

Hrvatska je kroz cijeli turnira trebala bolju podršku vratara, koji su u prethodnim utakmicama pretrpjeli brojne kritike, a protiv Norvežana se dogodila Stevanovićeva eksplozija. Kauboji će i protiv Francuza u odlučujućoj utakmici trebati raspoloženog vratara ili vratare. Nije važno tko će to biti, važno je da netko iskoči i spusti rampu na hrvatska vrata.

Ivan Stevanović okružen suigračima (Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Ivan Stevanović okružen suigračima (Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

U svakom slučaju u srijedu se očekuje spektakularna utakmica, pravi rukometni „el clasico“. Nema sumnje da će Arena gorjeti i da će Kauboji imati bučnu i strastvenu podršku s tribina. Očekuje se i fanatična borba hrvatskih rukometaša na terenu, jer samo na taj način moguće je slomiti fizički izrazito moćnu Francusku, bez sumnje najbolju reprezentaciju svijeta u posljednjih desetak godina.

Lino Červar (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Lino Červar (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Činjenica jest da hrvatska momčad oscilira, da izbornik Lino Červar još mora poraditi na slaganju linija, ali isto tako Hrvatska je pokazala da može igrati odlično i stoga treba vjerovati u Kauboje. Protiv Francuske će vjerojatno morati odigrati najbolju partiju u dosadašnjem dijelu turnira. Ali, u velikim bitkama, protiv velikih protivnika rađaju se velike momčadi i besmrtni heroji. Eto šanse da se dokažu i na kraju uđu u povijest. Ako sruše Francusku, mogu i do zlatne medalje, jedine koja nedostaje u prepunim trofejnim vitrinama hrvatske rukometne reprezentacije.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider