Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Červar "progledao" s Mamićem

Stevanović opet "uništio" Norvešku: Tako to izgleda s raspoloženim golmanom

Hrvatski rukometaši skinuli su si golemi pritisak s leđa - pobijedili su Norvešku i ostali u igri za polufinale Europskog prvenstva.

Ivan Stevanović okružen suigračima (Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Toplo-hladna Hrvatska ove subote u Areni je bila vruća i razigrana, ponovilo se izdanje s prve dvije utakmice ovog Europskog rukometnog prvenstva, iz pobjeda nad Srbijom i Islandom u Spaladiumu kada je sve bilo (skoro) idilično.

U utakmici poslije koje nije bilo popravnog (da smo izgubili šanse za polufinale bi bile svedene u domenu puke matematike) Kauboji pokazali drugo lice u odnosu na poraz od Švedske i jedva iščupani trijumf nad Bjelorusijom.

Obrana ovaj put nije svela suparnike na priželjkivana 22-23 gola, ali nije niti bilo potrebno u situaciji kad je u napadu sijevalo doslovno sa svih strana (imali smo osmoricu igrača koji su zabili barem po tri gola).

Ipak, iako je ovo utakmica u kojoj je Hrvatska postigla najviše golova na turniru, nije napad taj kojeg treba istaknuti u prvi plan već sjajni Ivan Stevanović koji je imao 14 obrana, po sedam u svakom poluvremenu.

Uraganski su Kauboji otvorili utakmicu, a kad je nakon nešto više od dvije minute na semaforu bilo 3:0 uz dvije obrane Stevanovića u prva dva norveška napada, sve je upućivalo da će se ponoviti ono briljantno njegovo izdanje iz Herninga otprije dvije godine, kada je na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre uništio Norvežane.

Može li Hrvatska preko Francuske do polufinala Eura?

Ukupno glasova:

U 21. minuti je bacio u trans Arenu kada je najboljem norveškom strijelcu na ovom natjecanju, Kristianu Bjornsenu, obranio zicer svih zicera u kontri pri vodstvu naše reprezentacije od 11:10. Općenito govoreći, što se tog prvog poluvremena tiče, Hrvatska je imala čak i malu prednost (+2) s obzirom na Stevanovićeve bravure na golu.

Srećom, nastavio je Stivi u istom tonu i u nastavku pa je bilo lakše odlijepiti se i mirno privesti utakmicu kraju, bez onog stresa kojem smo svjedočili protiv Bjelorusa.

Ono što je također potrebno notirati: Lino Červar odustao je od svoje prakse da u vanjskoj liniji krene i s Lukom Cindrićem i s Ivanom Karačićem, pružio je pravu šansu Marku Mamiću, a ovaj ponovno demonstrirao kakav top ima u ruci (četiri gola) i dokazao da vrijeme koje je dobio danas u igri (43 minute) treba postati njegova uobičajena minutaža, a ne iznimka.

Sumarum ove utakmice prilično je jednostavan: ovako to izgleda kad imate raspoloženog golmana. Nije Stevanović skinuo 17 lopti kao onda Norvežanima u Herningu, ali je ponovno imao protuotrov za reprezentaciju koja je među najmlađima na svijetu, koja igra najbrži rukomet i koja će se u nadolazećim godinama zasigurno naosvajati medalja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider