Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''prvi pomogli duvnjaku''

Srpski rukometaši pohvalili hrvatske navijače: ''Atmosfera je bila sjajna, pozitivno sam iznenađen''

Srpska reprezentacija teško je poražena na startu Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije se dobro Srbija provela u Spaladium Areni. Na otvaranju Europskog prvenstva pregazila ih je Hrvatska s čak deset razlike.

"Čudna neka utakmica, bili smo u egalu do 25. minute, odjednom za pet minuta mi gubimo utakmicu. Imali smo napad za neriješeno (10:10), nismo ga realizirali, a Hrvatska je dala tri-četiri laka gola iz kontre i mi smo potonuli. Kad igraš s domaćinom pred ovakvom publikom ne piše ti se dobro kad tako lako daješ lopte'', rekao je Dobrivoje Marković, inače igrač PPD Zagreba.

"Nama se ništa ne mijenja, nama i dalje cilj ostaje drugi krug i imamo još dvije utakmice da to ostvarimo.''

Za razliku od nekih srpskih tabloida, koji su istina gromoglasne zvižduke srpskoj himni proglasili skandalom, igrači Srbije čak su pohvalili navijače u Splitu.

"Sasvim korektno i normalno navijanje kao i na svim utakmicama. Nikakvih problema nije bilo."

Kapetan Srbije Žarko Šešum je rekao:

"U nekom kratkom periodu pred kraj prvog poluvremena i oni su otišli na +5, počeli su drugo poluvrijeme s igračem više i tu se odlučila utakmica, poslije nismo pronalazili naša rješenja. To je bio odlučujući dio utakmice."

"Nikako na početku drugog poluvremena nismo uspijevali spustiti to ispod pet pa da probamo zakomplicirati utakmicu. Naše ambicije su i dalje iste, da prođemo u drugi krug. Izgubiti u Hrvatskoj od Hrvatske i nije neka tragedija. Doduše, malo je ružno kad to završi s 10 razlike, ali dobro, imamo još dvije utakmice za popravak."

''Dobro smo se držali prvi dio prvog poluvremena, imali smo minimalan zaostatak i onda smo jednostavno pali. Dopustili smo Hrvatima da odu na veliku prednost koju su do kraja bez problema održavali i apsolutno zasluženo došli do pobjede. Moram reći i da je atmosfera bila sjajna, navijači su bodrili svoju momčad i nemam nikakvih zamjerki'', poručio je ponajbolji srpski rukometaš Marko Vujin.

Mijajlo Marsenić je kazao da su izgubili zbog svojih pogrešaka.

"Stvarno bih želio odati priznanje hrvatskim navijačima, pozitivno sam iznenađen. Hrvatskoj želim sreću u nastavku prvenstva, a Domagoju Duvnjaku brz oporavak. Srpski rukometaši su mu prvi prišli sa željom da pomognu, a mislim da bi i on to uradio za nas", kazao je Marsenić.

Što mislite je li Duvnjak trebao biti na terenu kada se ozlijedio?

Ukupno glasova:

Nemanja Zelenović, strijelac pet golova, istaknuo je kako je domaćin zasluženo slavio.

“''Hrvatska je bila odlična, prvih 25 minuta smo bili ravnopravni, a onda su se oni odvojili. Gledatelji su bili sjajni, pomogli su Hrvatskoj, a ova utakmica je pokazala da između srpskih i hrvatskih rukometaša vlada veliko prijateljstvo.''

"Nažalost, naši vratari nisu imali svoju večer, ali ne smijemo klonuti duhom, već što prije zaboraviti ovaj meč i odigrati znatno bolje protiv Islanda i Švedske. Čestitam Hrvatskoj na pobjedi, a i publici. Pokušali smo da pariramo Hrvatskoj, bilo je dobro nekih 20 minuta, ali imali smo problema s našim vratarima. Jednostavno, imali su premao obrana", kazao je srpski rukometni izbornik Jovica Cvetković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider