Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
još nije gotovo

Drama u Splitu: Srbija u zadnjem napadu propustila osigurati drugi krug

Srbija i Island s velikim će zanimanjem pratiti utakmicu Hrvatske i Švedske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbija je u prvoj utakmici zadnjeg kola skupine A pobijedila Island 29:26 i propustila osigurati drugi krug. Srbima je trebala pobjeda od barem četiri razlike, ali vratar Islanda Bjorgvin Pall Gustavsson obranio je šut Petra Nenadića u zadnjoj sekundi i odgodio odluku o putnicima u drugi krug.

Island je pobjedom mogao osigurati prolaz i izbaciti Srbiju, a ovako sve ovisi o utakmici Hrvatske i Švedske. U slučaju pobjede Hrvatske dalje ide Island, dok pobjeda Švedske u drugi krug vodi Srbiju, koja bi imala jednak broj bodova kao i Island, ali i bolji međusobni omjer.

Kod Srba su Žarko Šešum i Bogdan Radivojević postigli po pet golova, a kod Islanđana je dominirao Gudjon Valur Sigurdsson s osam pogodaka.

U zadnjem dvoboju u 20.30 sati igraju Hrvatska i Švedska.

TABLICE I REZULTATI SVIH UTAKMICA

U susretu posljednjeg kola B skupine Europskog prvenstva u utorak su u Poreču rukometaši Francuske protiv Bjelorusije slavili sa 32:25 (14:11), te će u drugi krug, gdje se križaju sa skupinom u kojoj je Hrvatska, prenijeti maksimalna četiri boda.

U prvom poluvremenu utakmica je većim dijelom bila u egalu i tek u zadnje dvije i pol minute Francuzi su se sa dva pogotka u nizu odvojili na tri gola razlike (14:11).

U nastavku stvari su sjele na svoje mjesto i Francuzi su bez većih problema došli do očekivane pobjede. Naime, prednost Francuza je nakon tri i pol minute nastavka narasla na pet golova (16:11), a u 42. minuti svjetski prvaci već su imali sedam pogodaka viška (22:15). Do kraja susreta rukometaši Bjelorusije nisu uspjeli doći na manje od četiri gola zaostatka.

Kod Francuza najefikasniji su bili Dika Mem s devet i Nikola Karabatić sa šest golova, a momčad Bjelorusije predvodio je Aliaksandr Padšivala sa šest pogodaka.

U drugom susretu B skupine favorizirana Norveška igra protiv Austrije (20.30 sati).

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider