Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
hrvatska - francuska

Šola najavio dobru formu vratara, ali i nastup Gerarda na drugoj strani

Govoreći o vratarima hrvatske reprezentacije Šola je rekao kako su se igrači pripremali za utakmicu s Francuzima i jučer, a i odmah nakon Norveške

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"To će biti zahtjevna utakmica u smislu energije, ali i taktike, Morat ćemo ih ne samo nadtrčati, nego i nadmudriti", ocijenio je Šola.

Hrvatska sutrašnjom utakmicom 1. skupine EP-a protiv Francuza se bori za plasman u polufinale i mora loviti gol razliku. U drugim utakmicama u našoj skupini igraju Srbija i Bjelorusija u 16:00 sati te Švedska i Norveška u 18:15 sati.

"Francuzi kao Francuzi, oni su na svakom natjecanju favoriti, moćni su, imaju odličnu obranu, mogu igrati i brzi si spori rukomet, u stanju su se prilagoditi svakom suparniku. Imaju širinu, krila im se uključuju u igru kao bekovi i veliki su problem za obranu. Skaču iz 'mrtvaca' i zabijaju, lijepo križaju za pivota ili beka. Nije Nikola Karabatić neki super lik, već su oni jaki kao cjelina", rekao je Šola.

"Moramo igrati najbolje što možemo i ne smijemo razmišljati o rezultatu. To je utakmica za koju ni jedna ni druga momčad ne može reći 'pobijedit ćemo', ali niti da je favorit", dodao je Šola naglašavajući kako igrači ne smiju razmišljati o tome što se događa u drugoj utakmici u našoj skupini između Norveške i Švedske.

Francuska u našoj skupini ima maksimalnih 8 bodova te je praktično osigurala plasman u polufinale. Hrvatska i Švedska imaju po 6 bodova, ali Švedska ima pobjedu protiv nas (35-31). Norveška ima 4 boda, a Srbija i Bjelorusija 0.

"Siguran sam da će naši igrači dati maksimum", istaknuo je Šola.

Vratari će biti pravi

Govoreći o vratarima hrvatske reprezentacije Šola je rekao kako su se igrači pripremali za utakmicu s Francuzima i jučer, a i odmah nakon Norveške. "Vratari bi trebali biti optimalni za Francusku", istaknuo je.

Na pitanje novinara smatra li da je vratar francuske reprezentacije Vincent Gerard iznenađenje, Šola je odgovorio kako je on dobro branio i prošle godine na svjetskom prvenstvu, ali je bio u sjeni Omeyera.

Vratar francuske reprezentacije Gerard se ozlijedio na utakmici protiv Srbije i u medijima su se pojavili napisi da je upitan njegov nastup na utakmici protiv Hrvatske, no Šola smatra da će se sjajni francuski golman sutra biti na golu Francuske.

"Ako nešto želiš osvojiti, onda braniš, možeš istrpiti sve, a bez palca se može", kazao je Šola dodajući da se Francuzi uvijek posebno motivirani kada igraju protiv nas.

Reprezentativac Luka Stepančić složio se s trenerom.

"To su uvijek posebne utakmice i za nas i za njih, a naučio sam igrajući za francuski klub da oni ne pridaju važnost nekom protivniku ili utakmici, oni uvijek idu na glavu, u svakoj utakmici daju maksimum", kazao je Stepančić koji nije posve zadovoljan svojom igrom na ovom prvenstvu.

"Ni ja ni Marino Marić nemamo veliku minutažu u klubovima u kojima igramo, ali ovdje nismo loši, ali ja nisam zadovoljan, uvijek može bolje", dodao je.

Stepančić smatra da Francuzi kao i svaka druga ekipa imaju slabu točku.

"Norvežani igraju jako dobar, moderan rukomet, ali smo kod njih detektirali slabe točke. Mi imamo jaku obranu, ako dobro odigramo u obrani, možemo zaustavit Francuze", rekao je Stepančić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider