Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Objasnio ideju novog Eura

Prvi čovjek europskog rukometa nahvalio Hrvatsku: "Sjajno, idemo u pravom smjeru"

U krovnoj europskoj rukometnoj organizaciji vrlo su zadovoljni hrvatskom organizacijom Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završni dan Europskog rukometnog prvenstva bio je prava prilika za rekapitulaciju dojmova. Michael Wiederer, predsjednik Europske rukometne federacije, koji tu dužnost obnaša od studenog 2016. godine, iznio je niz pohvala Hrvatskoj kao domaćini europske smotre.

"Bio je ovo vrlo pozitivan turnir obilježen sjajnom atmosferom. U sva četiri grada sam nazočio utakmicama i mogu reći da je na svakom koraku bio vidljiv entuzijazam organizatora. To je doprinijelo da ovo Europsko prvenstvo pamtimo u lijepo sjećanju. Imali smo izvrsnu suradnju s Hrvatskim rukometnim savezom, a što se tiče atmosfere na utakmicama, moram reći da su hrvatski navijači bili briljantni u podržavanju svoje reprezentacije. Isto tako, treba reći da su svoj obol dali i navijači iz obližnih zemalja", izjavio je Wiederer, dodajući:

"Hrvatska je 2000. bila domaćin Europskog prvenstva pa je ovo bila prilika da napravimo usporedbu. Ono što smo zaključili jest da se Europsko prvenstvo razvija snažno, brzo i da idemo u pravom smjeru."

Na upit ima li nešto posebno po čemu će pamtiti ovo natjecanje, Wiederer je izjavio:

"Ima, ali ne samo jedan već pregršt lijepih trenutaka."

Za dvije godine Europsko prvenstvo igrat će se u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a Wiederer je na oproštaju od Zagreba pojasnio zbog čega je došlo do proširenja natjecanja (umjesto dosadašnjih 16, nastupit će 24 reprezentacije).

"I Austrija i Norveška i Švedska su same željele biti domaćini EP-a sa 16 reprezentacija, a onda smo im predložili sastanak i došli na ideju da svi oni budu domaćini, ali da Europsko prvenstvo proširimo na 24 reprezentacije. Nakon nekoliko analiza, svi smo se složili da će to biti pun pogodak", zaključio je Wiederer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider