Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Suradnja na razini

Primjer koji će oduševiti Hrvatsku i srušiti "naše feudalne granice"

Hrvatska je drugi put, nakon 2000. godine, domaćin Europskog rukometnog prvenstva, koja će se održavati od 12. do 28. siječnja. Uz Zagreb, Split i Poreč, domaćin će biti i Varaždin.

Igor Vori u Varaždinu (Photo: Marko Jurinec/PIXSELL)

Varaždinska i Međimurska županija sufinancirat će dio Europskog rukometnog prvenstva koji će se igrati u Varaždinu, a ugovor su u srijedu u varaždinskoj Gradskoj vijećnici potpisali varaždinski i međimurski župani Radimir Čačić i Matija Posavec te gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Hrvatska je drugi put, nakon 2000. godine, domaćin Europskog rukometnog prvenstva, koja će se održavati od 12. do 28. siječnja. Uz Zagreb, Split i Poreč, domaćin će biti i Varaždin. Od 13. do 17. siječnja u varaždinskoj Areni u skupini D igrat će Španjolska, Danska, Mađarska i Češka, a potom će natjecanje u drugom krugu u Varaždinu nastavit najbolje tri reprezentacije kojima će se pridružiti i najbolje tri iz grupe C u Zagrebu gdje će igrati aktualni europski prvak Njemačka, Slovenija, Makedonija i Crna Gora.

Varaždinski gradonačelnik istaknuo je da Grad Varaždin, prema dogovoru s Hrvatskim rukometnim savezom, sufinancira rukometni Euro s 1,5 milijuna kuna, a potpisivanjem ugovora sufinanciranje sa po 250.000 kuna preuzet će dvije županije. Čehok je to nazvao primjerom kako se mogu prevladati „naše feudalne granice“.
"Mi se najčešće držimo granica svojih gradova, općina i županija. To nije dobro. Ovakvi primjeri, ovakva velika sportska natjecanja, pokazuju da moramo surađivati jer koristi od ovakvih manifestacija ima cijela ova regija", izjavio je Čehok te dodao da su smještajni kapaciteti u gradu Varaždinu, u okolici Varaždina i u Međimurskoj županiji popunjeni.

Međimurski je župan naglasio da su reprezentacije koje će igrati u Varaždinu smještene u Međimurju, koji ima više smještajnih kapacitete od Varaždinske županije.
„Nama su svi smještajni kapaciteti u siječnju već popunjeni. Zadnjih šest godina raste nam broj noćenja i broj dolazaka stranih gostiju. Zato će i ova 2018., kada radimo nekoliko organizacija europskih i svjetskih prvenstava, biti bolja od prethodne“, rekao je Posavec, a varaždinski je župan istaknuo marketinške i gospodarske koristi koje će donijeti smotra najboljih europskih rukometnih reprezentacija.

„Varaždinska županija kao institucija nema velikih koristi, ali to ćemo ubuduće promijeniti. Ovi iznosi su ozbiljni s obzirom da županijski proračuni ne raspolažu velikim sredstvima za sportske manifestacije, ali ovo smatramo ulaganjem u promociju i gospodarstvo“, kazao je Čačić koji je podsjetio da ja ova suradnja samo jedna u nizu s Međimurskom županijom te Gradom Varaždinom.

Europsko rukometno prvenstvo u Varaždinu počinje u subotu utakmicama Španjolska-Češka i Danska-Mađarska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider