Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
danska razbila mađarsku

Makedonija u velikoj drami i paklenoj atmosferi slavila protiv Slovenije

Završen je drugi dan Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Najuzbudljivija utakmica odigrana je u Zagrebu, gdje je Makedonija slavila protiv brončane reprezentacije svijeta - Slovenije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 1. kola skupine C na Europskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj Makedonija je u zagrebačkoj Areni svladala Sloveniju sa 25:24 (11:11).

Susret Makedonaca i Slovenaca odigran je u odličnoj atmosferi, obje reprezentacije imale su podršku od po najmanje 5.000 navijača s tribina, a igrači su na terenu ponudili vrlo zanimljiv okršaj pun preokreta iz kojega su na kraju kao pobjednici izašli Makedonci.

Prvu ozbiljniju prednost na utakmici ostvarili su Slovenci koji su u 11. minuti poveli sa 5:2. Tih tri gola razlike održavali su gotovo do kraja prvog poluvremena, u 27. minuti je bilo 11:8, no Makedonci u u posljednje tri minute postigli tri gola zaredom i na odmor otišli s neodlučenih 11:11.

TABLICE I REZULTATI SVIH UTAKMICA

Makedonci su svoju seriju nastavili i u drugom poluvremenu i s još četiri gola zaredom poveli sa 15:11. Ipak, Slovenci su uspjeli vrlo brzo dostići zaostatak te je u 45. minuti bilo 17:17, a do kraja utakmice niti jedna reprezentacija nije uspjela ostvariti prednost veću od jednog gola. Na ulasku u posljednjih pet minuta Slovenija je vodila sa 24:23, ali su do kraja utakmice ostali bez postignutog pogotka prvenstveno zbog izgubljenih lopti, dok su braća Lazarov, Kiril i Filip, postigli golove za pobjedu Makedonije.

Dejan Manaskov s osam i Kiril Lazarov sa sedam golova predvodili su Makedoniju, dok je Žiga Mlakar s četiri gola bio najefikasniji kod Slovenije.

Što mislite je li Duvnjak trebao biti na terenu kada se ozlijedio?

Ukupno glasova:

Ranije u subotu u prvoj utakmici ove skupine branitelj naslova Njemačka je uvjerljivo svladala Crnu Goru sa 32:19 (17:9). Susret je praktički bio riješen već sredinom prvoga poluvremena kada su Nijemci uspjelo od 11. do 21. minute napraviti seriju od 9:0 kojom su se odvojili na velikih 13:3. U nastavku utakmice razlika je u nekoliko navrata iznosila i 14 golova (28:14, 31:17, 32:18), da bi završilo s njemačkom prednosti od 13 pogodaka. Uwe Gensheimer je s devet golova bio najefikasniji kod Njemačke, dok je Vladan Lipovina postigao sedam pogodaka za Crnu Goru.

Dan je zaključen drugim susretom u skupini D, u kojem je Danska lakoćom slavila protiv Mađarske 32:25.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena u kojem su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, Danska je susret "prelomila" u razdoblju od 35. do 45. minute kada je serijom 6:1 od rezultata 16:16 stigla do prednosti od 22:17. Iako je 12 minuta prije kraja još bilo samo četiri razlike za Dansku (24:20), završnica nije ponudila neizvjesnost, u 58. minuti bilo je velikih 32:22 samo da bi Mađari u završnici uspjeli tek ublažiti poraz.

Rasmus Lauge Schmidt postigao je sedam pogodaka za Dansku, šest je dodao Mikkel Hansen, dok je Mate Lekai s pet golova predvodio Mađarsku.

U prvom dvoboju skupine Španjolska je deklasirala Češku rezultatom 32:15. Španjolci su u prvom poluvremenu postupno gradili prednost i na odmor otišli sa sedam pogodaka "viška". Ta razlika održavala se i u prvih 10-ak minuta nastavka, do 19:12, a zatim je Španjolska serijom 9:0 pobjegla na velikih 28:12. Pred kraj dvoboja bilo je i +18 za Španjolsku (32:14).

Po pet golova za Španjolsku postigli su Valero Rivera, Raul Enterrios i Ferran Sole, dok je pet golova za Češku zabio Stanislav Kasparek.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider