Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lex Experts gaze sve

Karabatić u novoj ulozi: O Hrvatskoj, Francuskoj, Srbiji, sucima, bratu Luki...

Francuska reprezentacija jedina je sa stopostotnim učinkom na Europskom rukometnom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri utakmice - četiri pobjede. Takav učinak na Europskom rukometnom prvenstvu ima samo Francuska koja je očitala lekciju Švedskoj u Areni Zagreb, u okršaju reprezentacija koje su u drugi krug jedine donijele maksimalna četiri boda. Francuska je sada na šest bodova i praktički je jednom nogom u polufinalu.

"Praktički da i ne. Ovo je natjecanje s dvije skupine i nikad se ne zna. Ako posrnemo protiv Srbije, onda smo opet na nuli i možemo ispasti. Nikad nije gotovo, ali da nam je ova utakmica sa Švedskom bila bitna, to definitivno stoji", izjavio je Nikola Karabatić, već godinama najkompletniji svjetski rukometaš.

Svima je teško, ali najteže je Hrvatskoj

Francuzi su protiv Šveđana odigrali monstruoznu obranu, dozvolivši da im postignu samo 17 golova.

"Igrali smo jako u obrani. Didier je odlučio da igramo 5-1 i tu smo dobro odigrali, a istodobno je Gerard fantastično branio prvih 15 minuta i to nam je puno pomoglo. Ali s druge strane, zato što je i Appelgren bio odličan, trebalo nam je dosta vremena da se odvojimo. Kad su se oni i vratili u drugom poluvremenu, a mi promašili neke lagane pozicije, nismo ušli u paniku. I dalje smo pametno igrali, malo smo duže gradili napad i to je bilo bitno, tu smo napravili razliku."

Pitali smo Karabatića koliko je uspio vidjeti od hrvatske reprezentacije kojoj će Francuzi u srijedu navečer stajati na putu do polufinala.

"Vidjeli smo nekoliko utakmica, nismo baš uspjeli puno toga vidjeti od Hrvatske, jer smo često igrali u istim terminima. Rekli smo i prije početka Europskog prvenstva da će sve biti otvoreno, da svatko svakog može dobiti. Češka dobije Dansku, Hrvatska izgubi od Švedske, a i Njemačka je trebala izgubiti od Slovenije. Nema tu nikakvih favorita, znamo da je teško za sve, a pogotovo za Hrvatsku koja igra kod kuće. Bit će teško, Hrvatska je kod kuće uvijek dobra."

Može li Hrvatska preko Francuske do polufinala Eura?

Ukupno glasova:

Arenu Zagreb Karabatić, Abalo, Guigou, pa i njihov izbornik Didier Dinart pamte po dobrome. Tu su u finalu Svjetskog prvenstva 2009. svladali su našu reprezentaciju sa 21:18 i uništili san Baliću, Metličiću i društvu o svjetskom zlatu na domaćem terenu. Može li iduće nedjelje ponovno Karabatić s Francuskom na tron, ovaj put europski?

"Koncentriran sam samo na iduću utakmicu jer znam kako se sve to može okrenuti. Sad mislim samo na to kako da pobijedimo Srbiju, puno energije smo izgubili protiv Šveđana."

Nikola u novoj ulozi lijevog vanjskog

Koliko Karabatiću odgovara nova uloga? Umjesto na srednjem više igra na lijevom vanjskom, protiv Šveđana je postigao dva pogotka, a prvog tek u 50. minuti.

"Dao sam dva gola, ali više sam igrao za ekipu, imao sam šest-sedam asistencija. Nije bitno koliko golova dam, mogu ja i cijelo vrijeme dodavati pivotu, samo da mi pobjeđujemo."

Njegov brat Luka Karabatić vratio se u reprezentaciju baš uoči utakmice Francuska - Švedska. Propustio je dosadašnji dio Europskog prvenstva zbog oporavka od ozljede, da bi u povratničkoj utakmici dobio crveni karton.

"Haha, da. Vidjeli smo na ovom Europskom prvenstvu da se nikad nije dijelilo toliko crvenih kartona. Mislim da je malo panika sad, mora se gledati video i dati crveni karton svaku utakmicu. Taj crveni karton je predugo bio u džepu, godinama, pa ga sad izvade malo brže nego prije."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider