Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na vratima polufinala

Francuska uvjerljivo pobijedila Švedsku i pred Kauboje postavila jasan zadatak!

Francuska je Švedskoj dopustila svega 17 golova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski rukometaši pobijedili su u u subotu u susretu I skupine drugog kruga EP-a u Zagrebu Švedsku s 23:17 (12:10).

Ovaj rezultat znači da će Hrvatska za prolaz u polufinale morati pobijediti Norvešku, a zatim u posljednjem kolu Francusku s tri gola razlike. Da je pobijedila Švedska, Hrvatskoj bi bile potrebne dvije pobjede bilo kojom razlikom.

Francuzi su u okršaju dviju momčadi s maksimalnim učinkom nanijeli težak poraz Šveđanima, a svjetski prvaci su ovom pobjeodm na pragu plasmana u polufinale. Francuska obrana je potpuno zaustavila Šveđane, koji su Hrvatima zabili 35 golova, a Francuzima upola manje - samo 17. Svjetski prvak je vodio od početka do kraja, Šveđani su tek početkom drugog dijela uspjeli doći do izjednačenja (12:12), ali su potom Francuzi zaigrali punom snagom i ubilježili uvjerljivu pobjedu.

Junak dvoboja bio je francuski vratar Vincet Gerard s čak 19 obrana, a on je susret počeo fenomenalno, u prvih 10 minuta obranio je devet od deset šuteva Šveđana. U napadu je najviše dao Cedric Sorhaindo (pet golova), Kentin Mahe je zabio četiri, a Nicolas Claire, Michael Giuogou i Valentin Porte po tri gola. Nikola Karabatić je ostao na dva gola, a njegov brat Luka je dobio crveni karton sredinom prvog dijela zbog grubog starta.

Kod Šveđana je Simon Jepsson dao četiri gola, a Albin Lagregreen tri, dok je solidan bio vratar Mikael Apelgreen s 10 obrana.

Na ljestvici vodi Francuska s šest bodova, a Norveška, Švedska i Hrvatska imaju po četiri boda.

U idućem kolu u ponedjeljak 22. siječnja igraju Bjelorusija - Švedska i Srbija - Francuska.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider