Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ekskluzivno za gol.hr

Islanđani razočarani: "Protiv Hrvatske je teško u ovakvoj atmosferi, ne znam ni sam koliko dvometraša imaju''

Hrvatska je deklasirala Island u drugom kolu skupine A Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na startu su uspjeli iznenaditi favorizirane Šveđane, ali protiv naše reprezentacije sve su im lađe potonule u drugom poluvremenu dvoboja. Islandski rukometaši ni u najavama utakmice nisu skrivali da se nadaju da bi mogli biti u egalu s našom reprezentacijom. Srećom, to se nije dogodilo i Hrvatska je slavila rezultatom 29:22.

"Hrvatska je bila bolja, malo je ovo prevelika razlika. Oni su odlična momčad, s iskusnim igračima", u prolazu je dobacio Arnar Freyr Arnarsson.

TABLICE I REZULTATI SVIH UTAKMICA

Nešto pričljiviji bio je islandski vratar Bjorgvin Pali Gustavsson koji je imao sedam obrana. Za GOL.hr je rekao:

"Teška utakmica, protiv domaćina u ovakvoj atmosferi. Jednostavno nije bio naš dan. Od početka je to bila teška utakmica, ali skroz smo potonuli na početku drugog poluvremena. Oni igraju odličnu obranu, ne znam ni sam koliko dvometraša imaju u svojoj ekipi, teško je to probiti."

Pohvalio je svoje kolege među hrvatskim vratnicama, naročito Ivana Stevanovića.

"Branio je zbilja sjajno, pohvatao je dosta teških lopti. Svaka mu čast, respekt za njega, a što se nas tiče, ostaje nam utakmica sa Srbijom gdje moramo uzeti dva boda, a onda ćemo vidjeti što će biti u drugom krugu."

Runar Karason utakmicu je završio s dva pogotka.

"Definitivno je momentum bio na hrvatskoj strani danas, pogotovo početkom drugog poluvremena. Imali su i malo sreće. Ja osobno sam jako razočaran jer smo dobrim dijelom utakmice bili u igri, ali onda su oni kažnjavali naše pogreške lakim golovima i odlijepili se. Hrvatska je vrlo pametna u situaciji kad vodi i treba braniti prednost."

Sa stopostotnom realizacijom Arnor Thor Gunnarsson bio je jedan od rijetkih kojeg hrvatska obrana nije izludila.

"Nažalost, nismo uspjeli ponoviti igru iz utakmice sa Švedskom. Ne bih puno pričao o utakmici s Hrvatskom, nama sad slijedi Srbija za koju se moramo dobro pripremiti."

Island protiv Srbije, Hrvatska protiv Švedske u posljednjem kolu skupine A, koje je na rasporedu za dva dana.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider