Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ništa nije izgubljeno

Hrvatski rukometaši utučeni: ''Ovako se ne bori za više rezultate, ali sve je u našim rukama''

Hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjem je susretu u skupini A prvog kruga Eura doživjela potop od Švedske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je završila kao druga u skupini s četiri boda, koliko je osvojila i Švedska na prvom mjestu. No, Švedska je zbog pobjede protiv Hrvatske u nastavak natjecanja, koji počinje već za dva dana u Zagrebu, prenijela četiri boda, a Hrvatska dva. Hrvatska drugi krug otvara protiv Bjelorusije.

"Nije ovo igra koja se od nas očekuje, nije to ono što nas je krasilo u prve dvije utakmice, nismo stajali dobro ni u 6-0 ni u 5-1 obrani. Sigurno da se ovako ne bori za neke više rezultate. Mi želimo svaku utakmicu pobijediti, a ovo nije način kako se pobjeđuju velike utakmice", rekao je nakon utakmice Željko Musa.

"Sve je u našim rukama, ako prikažemo igru kao u prve dvije utakmice, ne trebamo se bojati. Ako budemo ovakvi kao protiv Švedske, onda nas treba biti strah. Ali ne trebamo se bojati ni Francuza ni Norvežana ako prikažemo onakvu borbenost kao protiv Srbije i Islanda", poručio je hrvatski pivotmen.

Zadovoljan ne može biti ni vratar Pešić, koji je ovu utakmicu dobio priliku umjesto Alilovića, ali nije se pokazao u najboljem svjetlu.

"Trebali smo i ja i Stevanović dosta bolje reagirati u određenim situacijama, dosta je lopti se odbilo od nas i ušlo u gol. Ništa, trebamo pobijediti u sve tri utakmice i proći u polufinale", rekao je Pešić.

Vidjeli smo da je Lino dosta komunicirao s vama. Što vam je govorio?

"Pa ništa specijalno, samo da izađemo malo više s gola."

Kritičan prema hrvatskoj igri bio je i najstariji među igračima Igor Vori.

"Nismo imali rješenja za njihov napad, za obranu isto tako, ali idemo dalje, glavu gore. Nećemo prosuti ovo sve jednim porazom, nismo mi ništa izgubili. Možda smo i dobili puno s jednom utakmicom", izjavio je Vori te nadodao:

"Što, zar smo se mi rasuli? Mi smo čovječe odigrali dvije fenomenalne utakmice, danas je protivnik bio bolji i treba mu čestitati na tome. I prije početka Europskog prvenstva kad sam govorio da su Šveđani top-momčad, vi ste govorili da je to prosjek ekipa. E pa nije prosjek ekipa koja svjetskog prvaka u gostima drži do 50. ili 55. minute u neizvjesnosti."

"Danas im je išlo baš sve, mislim da su ljudi zabili jedno četiri gola s 15-ak metara. Nadam se da će se njima to događati u drugom krugu", zaključio je Vori.

Vjerujete li u polufinale nakon poraza od Švedske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider