Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Ostaje veliki žal''

Cindrić vjerovao do zadnje minute, Marić brutalno iskren: ''Podbacili smo!''

Hrvatski rukometaši nisu se uspjeli plasirati u polufinale Europskog prvenstva, bolji od njih u odlučujućoj utakmici bili su Francuzi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će utakmicu za peto mjesto na Europskom prvenstvu, nakon što je u srijedu u zagrebačkoj Areni poražena od Francuske.

"Previše puta nam je pala koncentracija u tom prvom poluvremenu. Ostaje veliki žal, ali čestitam svojim suigračima. Dali smo sve od sebe zaista", izjavio je Cindrić te nastavio:

"Drugo poluvrijeme smo izašli na glavu, ali i u tom razdoblju je bilo previše tehničkih grešaka."

"Vjerovao sam od prve do zadnje minute, i kad je bilo -1 i kad je bilo -6. Nažalost, to je sport, netko mora pobijediti, a to je u ovoj utakmici bila Francuska. Nadam se da ćemo idući put biti mi", rekao je Luka Cindrić.

Francuzi su nemilosrdno koristili svaku pogrešku koju su naši rukometaši napravili.

"Išlo je gol za gol od početka, a onda se desio taj tipični black-out koji se dogodi uvijek kad igramo protiv Francuza. Nismo se znali konsolidirati na vrijeme, nismo znali spustiti loptu na zemlju jer bolje bi bilo, naravno, da je na poluvremenu bilo dva razlike, a ne šest što se na kraju ispostavilo kao previše", rekao je Marino Marić te nastavio:

"Poluvrijeme nam je dobro došlo da malo skupimo snagu i saberemo glave. Također, moram reći da su oni igrali jako mudro, nisu se previše trošili, a u situaciji kad vodiš tako uvjerljivo, onda i njihovi igrači dobiju krila."

"Bilo je milijun tih nekih negativnih sitnica koje nisu išle na naš mlin. Teška situacija, daješ sve od sebe, a ne ide nikako. Moramo i prihvatiti činjenicu da su Francuzi odigrali jednu utakmicu profesionalno i snažno. Moramo priznati da smo podbacili", iskren je bio Marić.

"Hvala ovoj predivnoj publici, i u Splitu i u Zagrebu. Iako smo odigrali prvo poluvrijeme za Bože sačuvaj, ljudi su ostali i davali nam podršku. Hvala im na tome. Mogu reći i u svoje ime i u ime svih ostalih da smo stvarno trudili se, htjeli i dali svoj maksimum, ali to je sport i moramo prihvatiti tu činjenicu", zaključio je hrvatski pivotmen.

Je li Hrvatska kao domaćin Eura mogla ostvariti više od utakmice za peto mjesto?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider