Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Vrijeme je da se nešto učini"

Červar žestoko kritizirao suce i EHF te otkrio daljnje planove: "Prvo ću se odmoriti"

Lino Červar imao je puno kritika za suce, dok je EHF-u i IHF-u predložio koja pravila moraju promijeniti da bi sport učinili atraktivnijim.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Apeliram na Europski i Međunarodni rukometni savez da konačno promjene pravila i da ukinu subjektivnu procjenu sudaca koja izravno odlučuje o pobjedi ili porazu, kazao je nakon pobjede nad Češkom (28:27) u utakmici za peto mjesto EURA u Zagrebu hrvatski izbornik Lino Červar.

Červar je protiv Češke vjerojatno zadnji put vodio hrvatsku reprezentaciju, a oproštajnu konferenciju za novinare je iskoristio za napad na suce.

"Nismo uspjeli ostvariti cilj i ući u polufinale"

"Hrvatskoj na ovom prvenstvu nije bilo suđeno kao domaćinu, već kao i svakoj drugoj reprezentaciji. Volio bih da se taj trend nastavi i na idućem natjecanju, ali mislim da je rukomet zavrijedio promjenu pravila i da je vrijeme da amateri prestanu odlučivati o sudbini profesionalaca. Subjektivnu procjenu sudaca treba ukinuti, a smeta mi to sustavno sudačko podcjenjivanje trenera. Vrijeme je da EHF i IHF nešto učine, a po potrebi i Međunarodni olimpijski odbor jer jedino u rukometu slabija ekipa ne može pobijediti bolju. Za početak, trebali bi uvesti pravilo o ograničenom vremenu napada, a ne da o tome odlučuju samo suci, pa pravilo o probijanju u napadu...", započeo je Červar monolog u sucima, a onda je nastavio o susretu s Češkom.

"Češka je jedna respektabilna reprezentacija koju dugo pratim i stalno su u usponu. Mi smo i bez Duvnjaka i Cindrića odigrali sjajno prvo poluvrijeme, a onda je nestalo koncentracije i nismo znali završiti utakmicu. Naš glavni problem, koji se vidio i u ovoj utakmici, jest da naši mladi igrači prerano odu u inozemstvo, a da još nisu taktički sazrjeli", rekao je Červar, koji se zahvalio na podršci.

"Nažalost, peti smo i nismo uspjeli ostvariti cilj i ući u polufinale. Uz sve pogreške koje sam radio kao trener, ja sam uvijek bio posvećen ovoj reprezentaciji. Zato još jednom hvala svim mojim igračima i navijačima", kazao je Lino, kome s završetkom EURA istječe ugovor s HRS-om.

Je li Hrvatska kao domaćin Eura mogla ostvariti više od utakmice za peto mjesto?

Ukupno glasova:

"Prvo ću se odmoriti"

Odmah nakon utakmice Červar je odgovorio na pitanje o budućim planovima.

''Ja sam od prvog dana rekao da sam došao ovdje pomoći. Potpisao sam na jednu godinu, a što ću raditi? Prvo se s obitelji odmoriti i regenerirati se, razgovarati sam sa sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi'', rekao je za RTL poslije utakmice.

Izbornik najugodnijeg iznenađenja prvenstva Češke Jiri Filip čestitao je Hrvatskoj, ali i svojoj momčadi.

"Ovo prvenstvo je bilo kao bajka za nas. Nijedan od mojih igrača ne igra u velikim klubovima, ali su svejedno pokazali kako se igra za svoju državu. Nadam se da ćemo tako i nastaviti", kazao je Filip, dok je najbolji strijelac EURA Ondrej Zdrahala zažalio što nisu pobijedili Hrvatsku.

"Izgubili smo zbog lošeg prvog poluvremena, a nakraju smo ipak imali priliku da odvedemo utakmicu u produžetak. Žao mi je jer smo htjeli ovu dobru priču okončati pobjedom protiv jake Hrvatske. Na nama je sada da u budućnosti pokažemo da ovo sve nije slučajno".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider