Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Znakoviti potezi

Červar u igri skrivača: Pobjeda koja je ipak dosta toga otkrila

Hrvatska rukometna reprezentacija u Spaladium Areni se prezentirala svojim navijačima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši u pobjedničkom raspoloženju čekaju početak Europskog prvenstva i utakmicu Hrvatska - Srbija koja se u petak igra u Spaladium Areni.

U pripremnom dvoboju s Crnom Gorom bilo je tijesno na ulasku u posljednjih 10-ak minuta kada su gosti propustili nekoliko napada u kojima su mogli doći do izjednačenja i sasvim zakomplicirati završnicu. To se nije dogodilo, Kauboji su prelomili utakmicu i upisali pobjedu. I to je dobro, jer bilo bi ružno da je Hrvatska europsku smotru na svom tlu najavila domaćim porazom od reprezentacije kojoj će svaki bod biti velik kao kuća u društvu u skupini C s Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom.

Ipak, koliko god bilo lijepo što se bilda pobjednički mentalitet, rezultat je taj koji je sinoć bio u drugom planu.

Utakmica s Crnom Gorom poslužila je izborniku Lini Červaru da isproba neke varijante, ali i, sakrije nešto od budućih suparnika te ostavi za samo Europsko prvenstvo.

Ta tzv. igra skrivača normalna je stvar neposredno uoči velikih natjecanja, ali Červar je unatoč tome dosta toga sinoć otkrio. Čak i prije utakmice, prilikom odabira igrača. Od 22 igrača koji su trenutno u kadru njih 20 je Lino mogao prijaviti za utakmicu, a dvojica prekobrojnih su bili Ivan Stevanović i Denis Buntić.

Alilović-Pešić vratarski tandem

Červar je i u prethodnom mandatu na klupi hrvatske reprezentacije u dosta navrata demonstrirao kako je uvijek spreman iznenaditi i kako kod njega nitko nije siguran. Ako u tom kontekstu promatramo sami odabir igrača za utakmicu s Crnom Gorom, onda se čini da na konačnom popisu među 16 odabranih na pozicijama vratara neće biti mjesta za Stevanovića. Alilović je sinoć imao pet obrana, a Pešić čak sedam za 30 minuta drugog dijela.

Buntićevo izostavljanje i nije neka novost, Luka Stepančić i Marko Kopljar imaju prednost na poziciji desnog vanjskog i to će tako i ostati. Buntić i Šime Ivić će ostati izvan momčadi.

Bez Stevanovića i Marića?

Puno kompliciranija situacija je na poziciji pivota. Červar je u utakmicu krenuo s Igorom Vorijem, a priliku je još dao Željku Musi (u obrani) i Tinu Kontrecu (u napadu) dok Marino Marić nije dobio niti minute. Je li to bila jasna Červarova poruka, vidjet ćemo prilikom objave finalnog popisa.

Isto vrijedi i za poziciju lijevog vanjskog gdje je utakmicu počeo Domagoj Duvnjak, a priliku još dobio i Stipe Mandalinić dok su bez minuta ostali Marko Mamić i Halil Jaganjac.

Početna sedmorka Alilović na golu, Štrlek i Čupić na krilima, Vori na pivotu te Duvnjak, Cindrić i Stepančić u vanjskoj liniji trebala bi započeti i utakmicu protiv Srbije, ako ne bude nekih zdravstvenih problema.

Hrvatskoj slijedi završna glazura i ispravljanje nedostataka u igri kako bi spremno dočekala Srbiju i pobjedom otvorila Europsko prvenstvo. Puno će se ovih dana raditi na taktici i disciplini u obrani od koje će Červar pokušati napraviti hrvatski forte za sraz sa Srbima, ali i sve ostale.

Što očekujete od domaćina Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider