Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vrlo teška situacija

ANALIZA: Hrvatska ni uz poraz od Francuske nije otpisana, ali i s tri pobjede može ispasti

Hrvatska rukometna reprezentacija u Zagrebu nastavlja Europsko prvenstvo u skupini I glavne faze natjecanja. Hrvatska stiže s drugog mjesta u skupini A i donosi dva boda.

Trenutni poredak skupine I Europskog rukometnog prvenstva (GOL.hr)

Je li Hrvatska porazom od Švedske tako jako kompromitirala izglede za ulazak u polufinale i borbu za medalje? Ovo je trenutačna ljestvica na kojoj Hrvatska drži treće mjesto, a dvije ekipe idu u polufinale.

Znači, u preostala tri kola drugog kruga Europskog prvenstva moramo preskočiti ili Švedsku ili Francusku, koje nam bježe dva boda. U ta tri kola, kombinacija je previše. Ali – pojednostavnimo. Uzmimo da velikih iznenađenja više neće biti.

U tom slučaju: Hrvatska čak ni uz poraz od Francuske, zasad, ne bi bila otpisana. Ali tada bi se morala poklopiti čak dva poraza Švedske: i od Francuske, i od Norveške. A ovaj od Norveške još mora biti s velikom gol-razlikom. Ili da mi pobijedimo Norvešku s velikom gol-razlikom, pa da u tom krugu ne budemo najgori. Zaista, teorija je ovdje prilično tanka.

Trenutni poredak skupine I Europskog rukometnog prvenstva (GOL.hr) Trenutni poredak skupine I Europskog rukometnog prvenstva (GOL.hr)

Ali pazite sad ovo, čak i ako pobijedimo sve do kraja (pa tako i Francusku), zasad nam ni to ne jamči polufinale. Opet nam se mora nešto poklopiti, a to je jedna stvar vezana uz Švedsku. Ili da i oni pobijede Francusku, pa Francuzi otpadnu. Ili da uvjerljivo izgube, jer i tada bi se stvorio međusobni krug u kojem bi odlučivala gol-razlika.

Unatoč svemu ovome, naša reprezentacija je prema kladionicama i dalje među favoritima za medalje. Ovo su favoriti za zlato: prva je Francuska, drugo mjesto dijelimo mi i Danci, a svi ostali su iza nas. I Španjolci, i Nijemci, i Norvežani, i Šveđani (koji su nas pobijedili), i tako dalje.

Dakle, unatoč teškoj situaciji, Hrvatska bi objektivno uz svoju kvalitetu i domaći teren morala doći do polufinala.

Vjerujete li u polufinale nakon poraza od Švedske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider